Európa-liga

Tegnap, 23:03

Brüsszeli vereséggel rajtolt a Ferencváros

A Ferencváros 2-1-es vereség szenvedett a belga Anderlecht otthonában a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának szerdai nyitófordulójában.

MW

Philippe Rommens, az FTC és Mario Stroeykens, az Anderlecht játékosa a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 1. fordulójában játszott RSC Anderlecht - Ferencváros TC mérkőzésen a brüsszeli Constant Vanden Stock Stadionban 2024. szeptember 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A hazaiak a 60. percben Yari Verschaeren góljával szerezték meg a vezetést, hat perccel később pedig Kasper Dolberg büntetőből növelte az előnyt. A hajrában az emberelőnyben futballozó Ferencváros a 86. percben Adama Traoré szerencsés találatával szépített, de az állás ezután már nem változott.

A Ferencváros - amely története során először kapott ki belga csapattól az európai kupaporondon - jövő csütörtökön az angol Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur együttesét fogadja a Groupama Arénában.

II. félidő:

60. perc: Stroeykens készítette le a labdát a 16-os közepén érkező Verschaerennek, aki a csúszós talajon nagyon okosan, laposan a jobb alsóba passzolt (1-0).

66. perc: Dolberg közeli fejesét Dibusz hatalmas bravúrral védte, a kipattanót Edonzie gyűjtötte be, majd Botka mellett büntetőt harcolt ki. A 11-est Dolberg a jobb alsóba lőtte (2-0).

81. perc: a csereként pályára lépő Angulo három perc alatt két sárgalapot gyűjtött be, így a játékvezető kiállította.

86. perc: egy röviden kifejelt labdát Traoré nagy erővel kapura lőtt, a labda Simicről a hálóba vágódott (2-1).

Remek hangulatban kezdődött a találkozó, a mérkőzésre utazó mintegy ötszáz ferencvárosi drukker háromnegyed órával a kezdés előtt petárda durrogásra érkezett meg a Lotto Parkba, a középkezdés előtt pedig néhány görögtüzet is elfüstöltek szektorukban.

Az első veszélyes lehetőség a Ferencváros előtt adódott, Traoré közeli lövését blokkolták, ezt követően viszont az Anderlecht vette át a kezdeményezést, Dibusznak többször is résen kellett lennie az ekkor már szakadó esőben.

Hosszú ideig szinte csak a magyar bajnok térfelén zajlott a játék, a zöld-fehérek csak a szünet előtti utolsó néhány percre jöttek ki a szorításból.

A fordulást követően sem változott a játék képe, amíg a Ferencváros támadói sokszor kiszolgáltatott helyzetben voltak, addig a hazaiak nyugodtan szövögethették akcióikat. Az Anderlecht fölénye a 60. percben érett góllá, hat perccel később pedig megduplázta előnyét a belga gárda.

Pascal Jansen, az FTC vezetőedzője egyszerre három cserével próbált változtatni a játék képén, de nem igazán járt sikerrel. A 81. percben tíz emberre fogyatkozott a házigazda - a csereként pályára lépő Angulo három perc alatt két sárga lapot kapott -, a zöld-fehérek pedig gyorsan kihasználták ezt, igaz, ehhez Simic szerencsétlen mozdulata is kellett. A hosszabbítás perceiben a belgák magabiztosan őrizték előnyüket, a találkozó pedig paprikás hangulatban ért véget.

Európa-liga, alapszakasz, 1. forduló:

RSC Anderlecht (belga)-Ferencvárosi TC 2-1 (0-0)

RSC Anderlecht:

Coosemans - Sardella, Jörgensen, Simic, Ndiaye (Foket, 79.) - Verschaeren, Dendoncker, Stroeykens (Leoni, 69.), Edonzie (Ashimeru, 69.) - Amuzu (Angulo, 40.), Dolberg (Vázquez, 69.)

Ferencvárosi TC:

Dibusz - Botka (Gartenmann, 76.), Cissé, Szalai, Ramírez (Civic, 76.) - Rommens, Abu Fani (Maiga, 71.) - Traoré, Zachariassen (Ben Romdan, 71.), Kady (Saldanha, 71.) - Varga B.

Brüsszel, Lotto Park, v.: Julian Weinberger (osztrák)

gólszerzők: Verschaeren (60.), Dolberg (66., 11-esből), illetve Traoré (86.)

piros lap: Angulo (81.)

sárga lap: Dolberg (42.), Angulo (78., 81.), Ashimeru (95.), illetve Cissé (19.), Zachariassen (32.), Botka (73.), Civic (94.), Varga B. (95.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában