Kritika

2024.08.12. 14:30

A Paks és a Puskás edzője is hiányolta a pihenőt, az Újpest megmutatta igazi arcát

Vasárnap este lezárult az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság idei harmadik fordulója. Ezen a hétvégén mind a négy, nemzetközi porondon érdekelt magyar csapat pályára lépett, mindez szóba is került a meccsek utáni értékelésekben. A Paksi FC vezetőedzője Bognár György és a Puskás Akadémia edzője Hornyák Zsolt szerint is szükségük lett volna némi pihenőre a nemzetközi kupaselejtezők miatt.

MW

Bognár György, a Paks vezetőedzője

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A BL-selejtezőben a dán Midtjylland otthonában 2-0-ra elveszített meccs után a keddi visszavágóra készülő Ferencváros szombaton kétgólos győzelmet aratott Miskolcon, a Konferencialiga-kvalifikáció harmadik körében szereplő Paks viszont 3-1-re kikapott Zalaegerszegen. A szintén konferencialigás Fehérvár vasárnap 4-1-es vereséget szenvedett Újpesten, majd a játéknap végén a Kl-ben induló Puskás Akadémia 3-1-re verte meg az újonc Nyíregyházát – írta meg a Magyar Nemzet. A zalaegerszegiek ellen némileg meglepő vereséget szenvedő paksiak mestere, Bognár György picit odaszúrt a Magyar Labdarúgó Szövetségnek.

HORNYÁK Zsolt
Hornyák Zsolt, a Felcsút vezetőedzője
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

Jól jött volna a pihenő

Az európai kupaselejtezőkben eddig jól helytálló Paksi FC vezetőedzője örült volna egy kis extra pihenőnek a hétközi Konferencia-Liga selejtező miatt.

Jól jött volna most egy hét szünet, hogy keddre teljesen rendben legyünk, de úgy látszik, Magyarországon csak a Ferencvárosnak lehet halasztani

– mondta el a tolnai csapat edzője, miután csapata 3-1-re kikapott a ZTE-től. A Ferencvárossal kapcsolatban gyakran kritikus tréner szavaira vasárnap Hornyák Zsolt, az idénybeli harmadik bajnokiján is három pontot szerzett Puskás Akadémia edzője is reagált. 

Rendkívül nehéz hét után és előtt vagyunk. Örülünk, hogy így is kilenc pontunk van, és bár nem akarom Bognár Györgyöt idézni, szerintem igaza van a paksi vezetőedzőnek: a szövetség a magyar klubok ellen van, amikor nem engedi a pihenőt. Az örmény ellenfelünk nem játszott ezen a hétvégén, azt meg jól tudom, hogy a szlovák klubok is két meccset is elhalaszthatnak. Négy NB I-es együttes van versenyben, és itt játszani kell. Pedig a nemzetközi sikerek a magyar bajnokságot segítik

– jelentette ki Hornyák. A forduló talán legérdekesebb összecsapásának ígérkezett a Fehérvár vendégszereplése Újpesten, hiszen a nyáron a Fehérvár csaknem teljes szakmai stábja Újpestre költözött néhány játékossal együtt.

Karaktert mutatott az Újpest

Az Újpest FC 4-1-re nyert a Fehérvár FC ellen, s ez volt a lila-fehérek első sikere a 2024/25-ös szezonban – olvasható az Origón. A meccs végén egy pikáns gól is született szépítésként, Kovács Zoltánnak, az újpesti legendának, jelenlegi elnöki tanácsadónak a fia, Kovács Patrik fejelt az újpesti hálóba, édesapja nyilván inkább örömére, mint bosszúságára.

A teljesítményünk már az előző meccseken is rendben volt, csak nem párosult a megfelelő eredménnyel. Az igazi karakter akkor jön elő, ha nehéz helyzetben vagy és talpra kell állnod. Egész héten láttam a csapatomon az elszántságot, eddig nem mentek jól a dolgok, mégis sikerült győznünk

– mondta el az Újpest vezetőedzője, Bartosz Grzelak, aki éppen a Fehérvártól igazolt Újpestre

A tervek szerint teljes fordulóval folytatódik a hazai liga, amelynek egyik legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapása is ezen a héten kerül sor: augusztus 17-én, szombaton 19.30-tól a Ferencváros az Újpestet fogadja. A bajnoki címvédő FTC két győzelemmel, az újpestiek kettő vereséggel és egy győzelemmel állnak jelenleg. A teljes tabella itt látható.

NB I, 3. forduló

Péntek

Kecskemét–Debreceni VSC 1-1 (1-1), Kecskemét, Széktói Stadion, 3835 néző, jv.: Csonka, gólszerzők: Vágó (45+2.), ill. Domingues (19.), kiállítva: Ferenczi (62., DVSC);

Szombat

Diósgyőr–Ferencváros 0-2 (0-1), DVTK Aréna, 8050 néző, jv.: Káprály, gólszerzők: Ben Romdan (21., 93., 11-esből)

Zalaegerszeg–Paks 3-1 (1-0), Zalaegerszeg, 2379 néző, jv.: Pintér Cs., gólszerzők: Bakti (21.), Mim (62.), Németh D. (68.), illetve Ökrös (83.)

Vasárnap

ETO FC Győr–MTK 1-2 (1-1), Győr, ETO Stadion, 3420 néző, jv.:Rúsz, gólszerzők: N. Lukics (2.), illetve Bognár I. (38., 54., mindkettő 11-esből)

Újpest–Fehérvár FC 4-1 (3-0), Szusza Ferenc Stadion, 5518 néző, jv.: Berke, gólszerzők: Ljujics (24.), Brodics (42.), Nunez (45+2.), Tajti (53.), illetve Kovács P. (90.)

Puskás Akadémia–Nyíregyháza 3-1 (2-0), Felcsút, Pancho Aréna, jv.: Bognár T., gólszerzők: Komáromi (3.), Levi (35.), Plsek (92., 11-esből), illetve Beke (64.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában