Ne csak szurkolj, segíts!

2024.06.19. 18:27

Elgondolkodtató játékkal hív rászoruló gyerekek támogatására az Ökumenikus Segélyszervezet

A 2024-es Labdarúgó-Európa-bajnokság alatt a Szerencsejáték Zrt. budapesti Szabadság téren felállított szurkolói zónájának területén egy figyelemfelhívó játékkal és különféle adományozási lehetőségekkel van jelen az Ökumenikus Segélyszervezet.

MW

A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forintot lehet adományozni

Forrás: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Fotó: Fekete Dániel

A „Nehezített pálya” játékban, míg az egyik kapunál nagyobb, addig a másikban kisebb lyukba kell célba találnia az egymással versenyző próbálkozóknak. Az egyenlőtlen feltételekkel vívandó játékkal a hátrányos helyzetű gyermekekre hívja fel a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet, akik szerencsésebb sorsú társaikhoz képest ugyanazt a célt rosszabb esélyekkel érhetik csak el az életben. 

A 2024-es Labdarúgó-Európa-bajnokság alatt a Szerencsejáték Zrt. budapesti Szabadság téren felállított szurkolói zónájának területén egy figyelemfelhívó játékkal és különféle adományozási lehetőségekkel van jelen az Ökumenikus Segélyszervezet
Fotó: Fekete Dániel / Forrás: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

 Az ország egyik legnagyobb szurkolói zónájában megtalálható kitelepülés, illetve az ahhoz kapcsolódó, az EB idejére időzített „Nehezített pálya” online kampány része az Ökumenikus Segélyszervezet 3000 rászoruló gyermeket segítő Kapaszkodó programjára meghirdetett adománygyűjtésének. Június 19-én a szurkolók Katus Attila sportaerobik világbajnokkal játszhattak. A Segélyszervezet ismert önkéntese a 1353-as adományvonal számait mezén viselve játszott, és saját, önkéntesként szerzett személyes tapasztalatait osztotta meg az érdeklődőkkel, kiemelve, hogy miért fontos támogatni az Ökumenikus Segélyszervezet nehéz körülmények között élő gyermekekért végzett munkáját.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet ügyvezető igazgatója elmondta: 

Egy gyermek egész életét meghatározhatják a szegénység okozta hátrányok, vagyis a nehezített pálya. Most arra hívunk mindenkit a labdarugó Európa Bajnokság alatt, hogy ne csak szurkoljon, de segítsen is nekünk, hogy minél több rászoruló gyermek számára egyenlíthessük ki az esélyeket. A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forintot lehet adományozni, a www.segelyszervezet.hu oldalon pedig online lehet támogatni 3000 gyermek felzárkózását támogató Kapaszkodó programunkat!

Az Ökumenikus Segélyszervezet célja, hogy minél több gyermeknek adhassanak ESÉLYT a szegénység okozta hátrányok leküzdésére az egész évben zajló fejlesztő foglalkozások és nyári gyermektáborok keretében. 
Az adománygyűjtéshez bárki tud csatlakozni:

   • A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forint adománnyal 
   • A www.segelyszervezet.hu/kapaszkodo oldalon bankkártya segítségével 
   • Átutalással a 11705008-20464565 számlaszámon, a közlemény rovatban a „Kapaszkodó” jelzést feltüntetve

Példák, amiben segíteni tudnak az adományozók

Az Ökumenikus Segélyszervezet jelenlét pontjain megtartott foglalkozásokra a gyerekek gyakran éhesen érkeznek. A munkatársak igyekeznek mindig harapnivalót is készíteni a hozzájuk érkező gyerekeknek. 10 hívással a 1353-on 1 gyermek heti étkezéséhez lehet hozzájárulni. 
Egy új játéknál is nagyobb csillogást varázsolnak a gyerekek szemébe az élmények, amelyeknek egyszerre van közösségépítő és fejlesztő hatása is a kicsikre. 20 hívással a 1353-on egy gyermek közösségi élményen való részvételét lehet támogatni. 
A nyári táborokban szerezhető élmények mellett a lemaradások behozására, a játékos gyerekfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetnek a Segélyszervezet (például fejlesztőpedagógus, logopédus vagy mozgásfejlesztő) szakemberei. 30 hívással a 1353-on 1 gyermek egy havi fejlesztésének költségeihez lehet hozzájárulni.

Segítség minden korosztálynak a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez

A szervezet biztos kezdet gyermekházaiban már a születéstől segítik a legkisebbek egészséges fejlődését, a hátrányok kialakulásának megelőzését. Tanoda programjában és Jelenlét pontjain a gyermekek pedagógusoktól és fejlesztő szakemberektől kapnak segítséget a hátrányaik ledolgozásához, s a digitális, modern eszközökkel tartott foglalkozásokon játékká válik a tanulás. A nyári táboraiban az élmények mellett a lemaradások behozására, a játékos gyerekfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezet szakemberei. Átmeneti otthonaiban a munkatársak mindent megtesznek, hogy a gyerekek a megtapasztalhassák az otthon biztonságát, és családjukkal együtt esélyt kaphassanak a továbblépésre. Itt minden korosztályból vannak gyerekek az újszülöttől a középiskolásig. Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja nélkülöző családok és gyermekek tízezreit támogatja évente élelmiszerrel, ruhával, tanszerrel egész évben. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában