Kézilabda

2024.06.26. 09:05

BL-sorsolás előtt – Ebbe a kalapba került a címvédő Győri Audi ETO KC

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) hivatalos oldalán közzétette a férfi és női Bajnokok Ligája csütörtöki csoportsorsolása előtt a kalapok beosztását.

Kisalföld.hu

A BL csoportkörének sorsolása csütörtökön 17.30 órakor kezdődik.

Fotó: EHF

A nőknél a címvédő Győri Audi ETO KC a harmadik kalapba került, a másik magyar induló, a Ferencváros pedig az elsőben szerepel, a résztvevő 16 csapatot pedig négy kalapba sorolták a szervezők.

A tavalyi négyes döntőben szereplő csapatok – az ETO mellett a döntős Bietigheim, amely immár HB Ludwigsburg néven szerepel, az Esbjerg és a Metz – három külön kalapba kerültek, azaz az elvi lehetősége megvan annak, hogy akár három is azonos csoportba kerüljön. A csütörtöki procedúrán a 16 csapatot két nyolcas csoportba sorsolják majd és arra ügyelnek, hogy a két magyar, francia és norvég klub két külön csoportba kerüljön. Ugyanakkor mivel a dánok és a románok három csapattal is képviseltetik magukat, így a 4. kalapból érkező egy dán és egy román csapat biztosan találkozik majd egy hazai riválisával.

A férfiaknál három kalapba osztották a 16 csapatot, a Veszprém az elsőbe került, a Szeged a másodikba. A sorsoláskor itt is két nyolcas csoportot alakítanak majd ki az első és a harmadik kalapból szabadon húznak majd, a másodikból arra ügyelve sorsolnak, hogy azonos országból két csapat ne kerülhessen egy csoportba.

A sorsolást csütörtökön 17.30 órától rendezik az EHF bécsi központjában.

Kalapbeosztás

Nők, 1. kalap: FTC, Vipers (norvég), Team Esbjerg (dán), Metz (francia). 2. kalap: CSM Bucuresti (román), HB Ludwigsburg (német), Krim Ljubljana (szlovén), Buducnost (montenegrói). 3. kalap: Podravka Vegeta (horvát), Győri Audi ETO KC, Storhamar Handball Elite (norvég), Nykøbing (dán), Brest Bretagne (francia), CS Rapid Bucuresti (román). 4. kalap: Odense (dán), CS Gloria 2018 BN (román).

Férfiak, 1. kalap: Barca (spanyol), SC Magdeburg (német), Wisla Plock (lengyel), Aalborg (dán), Veszprém, PSG (francia). 2. kalap: Füchse Berlin (német), Industria Kielce (lengyel), Fredericia HK (dán), Szeged, HBC Nantes (francia). 3. kalap: Dinamo Bucuresti (román), HC Zagreb (horvát), Sporting CP (portugál), Kolstad (norvég), HC Eurofarm Pelister (északmacedón).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában