Hirdetés

2 órája

Pályára állít az Audi-iskola

A győri Audi-iskolában az idei évben immár ötödik alkalommal rendezték meg a pályaorientációs kiállítást, melynek célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok a lehető legszélesebb körű tájékoztatást kapják a tanulmányi és a szakképzési döntések meghozatalához.

PR cikk
Számos kül- és belföldi felsőoktatási intézmény mellett az iskola kereskedelmi szakképzésében részt vevő partnercégek is megjelentek kiállítóként. 
Forrás: Audi iskola

Milyen pályát válasszak? A döntés nem könnyű, hiszen számos tényezőt kell figyelembe venniük a fiataloknak, ahogy az érettségihez közelednek.

A továbbtanulás nemcsak új ismereteket és készségeket ad, hanem segít kibontakoztatni a diákok személyiségét és megtalálni a helyüket a világban. Iskolánkban emiatt kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az érettségihez közeledő évfolyamok diákjaival időben elkezdjünk beszélgetni a jövőről. Ez a kérdés valószínűleg minden fiatalt foglalkoztat, a döntés pedig nem könnyű, hiszen számos tényezőt kell figyelembe venni

– mondja dr. Deé Kovács Katalin, az Audi-iskola pályaorientációért felelős koordinátora.

Első lépésként érdemes a diákoknak feltenni maguknak néhány fontos kérdést. Milyen tantárgyak érdekelnek? Milyen erősségeink és gyengeségeink vannak? Milyen munkakörnyezetben tudnánk elképzelni magunkat? Ha tisztában vagyunk a válaszokkal, könnyebben tudunk választani a számos lehetőség közül – javasolja a pályaorientációs koordinátor.

Amikor a fiatalok pályaválasztásáról van szó, rendkívül fontos, hogy a megfelelő információkkal és motivációval lássuk el őket. Az oktatási vásárunkon mind a saját diákjaink, mind a más iskolákból érkező diákok értékes információkat gyűjthetnek első kézből

– hangsúlyozza Andreas Gering főigazgató.

A számos külföldi és belföldi felsőoktatási intézmény kínálata mellett már az iskola belső kereskedelmi szakképzésében részt vevő partnercégek is megjelentek kiállítóként, hangsúlyozva a duális képzés előnyeit. Iskolánkban idén immár nyolcadik alkalommal indult el az „idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus” képzés, melynek keretén belül az elmélet és a gyakorlat összekapcsolásával a fiatalok olyan készségeket sajátítanak el, amelyeknek a munka világában is hasznát vehetik

– nyilatkozza Anja Schmiedel-Paul, az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr szakképzésért felelős vezetője.

A Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr közötti együttműködési megállapodás aláírásával 2024. május 8-án jelentős mérföldkőhöz érkezett az iskola szakképzése, hiszen a duális képzés tanulói az egyetem gazdálkodás és menedzsment, valamint kereskedelem és marketing alapszakán élhetnek a kreditbeszámítás lehetőségével, ami a tanulmányi idő jelentős lerövidülését is jelentheti.

A képzési vásár egy olyan pont, ahol a diákok elkezdik tervezni a saját jövőjüket. Ez izgalmas, de ugyanakkor nehéz feladat is, hiszen rengeteg lehetőség közül kell választaniuk. Mi, tanárok ebben a folyamatban segítünk nekik, hogy megtalálják azt az iskolát és szakmát, ahol a legjobban kibontakozhatnak, és ahol megalapozhatják a jövőbeli sikerüket

– nyilatkozza dr. Deé Kovács Katalin.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában