Hirdetés

3 órája

A szolidaritás összehozza az embereket

Az MBH Bank önkéntesei is segítettek az árvíz utáni károk eltakarításában Gönyűn, ahol a helyi önkormányzattal együttműködve dolgoztak a homokzsák-barikád felszámolásán. A bank dolgozóiból nem először verbuválódott lelkes csapat egy jó cél érdekében, rendszeresen részt vesznek többek között faültetésben és jótékonysági ételosztásban is.

PR cikk

MBH Bank önkéntesei Gönyün

Vidám hangulatban pakolták és ürítették csütörtökön az MBH Bank önkéntesei azokat a homokzsákokat, amelyeket az árvíz elleni védekezés során halmoztak fel a főút mentén Gönyűn. Szerencsére a barikád utólag csak óvintézkedésnek bizonyult, a víz szintje ugyanis nem érte el a kritikus pontot, így a szorgos kezekre csak a homokzsákok kiürítésénél volt szükség. Az országosan közel 400 bankfiókkal rendelkező MBH Bank a két hete kezdődött akcióban összesen több tucat önkéntest küldött több Duna menti településre, hogy segítsenek a védekezésben és az állapotok helyreállításában. Ők az ország minden tájáról érkeztek, Győrtől Békéscsabáig, és 10-15 fős csapatokban, váltásban segítették a helyieket.

Lelkesen jöttek segíteni

A Gönyűn dolgozó fiatalok a fővárosból érkeztek, ők Major Gábor polgármester instrukciói alapján láttak munkához. Köztük Prohászka Bence, a bank felsővezetői szakmai titkára, aki oroszlánrészt vállalt a szervezésből is. 

Nem volt kérdés, hogy segítünk, a vállalatunknál ilyen esetekben példaértékű az összefogás, nem kell sok buzdítás ahhoz, hogy összeálljon egy segítő csapat. Szeretnénk, ha az emberek tudnák, hogy nem csupán a dolgos hétköznapokban, a pénzügyeik kezelésében számíthatnak ránk, hanem egy-egy veszélyhelyzetben is ott vagyunk mellettük. Szerencsére a munkatársaimat személyesen nem érte kár az árvíz miatt, de tudjuk, hogy az ügyfeleink között sokakat igen, feléjük szeretnénk a szolidaritásunkat kifejezni a mostani akcióval.

– mondta Prohászka Bence. 
Az MBH önkéntesei nem először vetették be magukat, hiszen rendszeresen odaállnak egy-egy jó ügy mellé. Együttműködnek például az Ökumenikus Segélyszervezettel, minden tavasszal faültetéssel járulnak hozzá környezetünk élhetőbbé tételéhez, karácsony előtt pedig jótékonysági ételosztással segítenek a rászorulókon. A szervezőtől megtudtuk, hogy a hasonló megmozdulásokhoz nem nehéz segítő szándékú munkatársakat toborozni, egy több mint száz fős „kemény magra” például mindig számíthatnak. 

Nem elég a hírekben látni, hogy mi történik, ott kell lenni és segíteni, amikor arra van szükség. Megtisztelő olyan cégnél dolgozni, ahol a kollégák ilyen szívesen jönnek és mozgósíthatók, ahol ilyen példaértékű az összefogás. A munkánknak pedig azonnali eredménye van, ami jó érzés.

– mondta a fiatal szakember. Hozzátette: a hasonló megmozdulások a csapatot is összekovácsolják, s amellett, hogy segíthetnek, egymást is megismerhetik, amire a hétköznapok rohanásában vagy a földrajzi távolság miatt máskor nem lenne lehetőség. Itt is igaz tehát, hogy a szolidaritás összehozza az embereket.

MBH Bank önkéntesei Gönyün 

Már elvárás a társadalmi felelősségvállalás

Egy nagyvállalattal szemben már elvárás, hogy ne csak az üzleti tevékenységével legyen jelen az emberek, egy-egy közösség életében, hanem kivegye a részét a társadalmi felelősségvállalásból is.

– mondta Szege György, az MBH Bank fenntarthatósági igazgatója, szintén a Gönyűn dolgozó önkéntes csapat tagja. A vezető is részt vett többek között az MBH faültetési akciójában, amelynek keretében az elmúlt két évben több tízezer facsemetét telepítettek Tolna megye több településén. 

Tavaly az MBH Bank 140 önkéntese a helyi erdészettel közösen tízezer őshonos hárs- és kőrisfát ültetett el, az erdőgazdaság pedig a bank finanszírozásával további területeken fásított be, így összesen 36 ezer fával lett gazdagabb az erdő.

– magyarázta Szege György.  
Az MBH csatlakozott a Tisza és mellékfolyóinak megtisztítását célzó PET Kupához is, az önkéntes kenus „PET-kalózok” több mint hét tonna szemetet gyűjtöttek össze az ártérből.     
A fenntarthatósági igazgató szerint az MBH nagy bankként közvetve, a hitelezésen keresztül is sokat tehet a környezetünkért. 

Például azzal, ha az úgynevezett „zöld hitelezés” jegyében odafigyelünk arra, hogy az ügyfelünk olyan módon állítson elő egy adott terméket, hogy azzal hozzájáruljon a körforgásos gazdaság megteremtéséhez, vagy mondjuk egy ingatlanfelújítás finanszírozásánál ösztönözzük a tulajdonost, hogy annak eredményeként az adott épület energiafelhasználása jelentősen csökkenjen.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában