Súlyos bűncselekmény

2024.08.13. 07:33

Gendersemleges mosdóban erőszakoltak meg egy diáklányt, a szülők pert indítottak

Oregoni szülők pert indítottak az iskolai körzet ellen, mert az iskolában egy gendersemleges mosdóban a lányukat szexuálisan bántalmazta és megerőszakolta egy osztálytársa. Ez nem az első hasonló eset az Egyesült Államokban.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A szülők keresete szerint az iskolában nem védték meg fogyatékos lányukat attól, hogy megerőszakolják egy nemileg semleges iskolai mosdóban tanítási idő alatt – írja a The Post Millenial hírportál, hívja fel rá a figyelmet a V4NA.

A diáklányt szexuálisan bántalmazta és megerőszakolta egy osztálytársa, akit felügyelet nélkül hagytak a folyosókon bolyongani – áll a feljelentésben. A perben azzal is érvelnek, hogy a kerületnek tisztában kellett volna lennie az elkövető „viselkedésével és hajlamaival”, és nem kellett volna megengedni neki, hogy egyedül kószáljon az iskola folyosóin tanítási idő alatt.

A perre reagálva a tankerület szóvivője azt mondta: „A kerület nem kommentálja a folyamatban lévő peres ügyeket, és biztosítja a közösséget, hogy a tankerület elkötelezett minden diák biztonsága mellett az iskoláinkban. A szexuális erőszakkal kapcsolatos állítások súlyosak, és az oregoni törvények és a kerületi politika megköveteli az ilyen bejelentések kivizsgálását. Az iskolai körzet sürgősen reagál és támogatást nyújt az erőszak bármely formáját átélő diákoknak. A kerület elkötelezett amellett, hogy felelősségre vonjon mindenkit, aki súlyos bűncselekményekért felelős.”

A bántalmazást követően a diákot a családot képviselő ügyvéd, Kevin Brague szerint új iskolába helyezték át. A perben 3,7 millió dollár kártérítést követelnek, amely magában foglalja a nem gazdasági károk, valamint az incidenssel kapcsolatos orvosi ellátás és terápia költségeinek megtérítését.

Nem ez az első hasonló eset az Egyesült Államokban. Az elmúlt években nagy port kavart annak a lánynak az esete, akit egy női mosdóban erőszakolt meg egy transznemű iskolatársa, aki – mivel magát lányként azonosította – szabadon használhatta a női mosdót.

A megerőszakolt tizenéves lány családja 30 millió dollárra perelte a virginiai Loudoun megyei állami iskolákat, mivel az iskolai körzet nem vizsgálta ki megfelelően a történteket, és megpróbálta eltussolni a szexuális erőszakot.

A nemi erőszakkal vádolt diák ellen a támadás után vádat emeltek, és bírósági végzéssel eltiltották attól, hogy visszatérjen a Stone Bridge iskolába. A támadót ezután az adminisztrátorok áthelyezték a kerület egy másik iskolájába, a Broad Run High Schoolba, ahol a diák 2021 októberében egy üres osztályteremben szexuálisan bántalmazott egy másik lányt. A támadót, aki akkor 15 éves volt, mindkét esetben fiatalkorúként ítélték el.

A perben a család azt állítja, hogy a kerület hazudott a nyilvánosságnak, hogy eltussolja a támadást, mert az úgynevezett 8040-es irányelv előmozdításán dolgozott, amely lehetővé teszi a diákok számára, hogy a nemi identitásuknak megfelelő mosdókat és öltözőket használhassák. Az irányelv a támadás idején még nem volt érvényben – írta korábban a Fox News a hírportálján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában