Férfi kosárlabda

3 órája

Újra idegenben lép pályára a Sopron KC

Szerdán 18 órakor a férfi kosárlabda NB I-ben a Sopron KC NB I-es mérkőzésen a ZTE vendége lesz.

Kisalföld.hu

A soproniak javítani szeretnének Zalaegerszegen.

Fotó: Wölfinger Béla/SKC

A hétvégi, pécsi vereség után újabb idegenbeli fellépés vár a Sopron KC csapatára, amely ma 18 órakor Zalaegerszegen lép pályára.

Gasper Potocnik, a soproniak vezetőedzője elmondta: „Mind fizikálisan, mind pedig mentálisan próbáltunk frissíteni a csapaton, mert erre nagy szükség lesz Zalaegerszegen. A pécsi meccs után kaptak egy nap pihenőt a fiúk, aztán megkezdtük a közvetlen felkészülést a ZTE ellen. Pécsen egyébként nem kezdtünk rosszul, de amikor sorra maradnak ki az üresre játszott, tiszta dobóhelyzetek, az vezethet az adott mérkőzésen belül önbizalomhiányhoz. A felkészülési mérkőzéseken kimondottan jól dobtunk, aztán az első két bajnokin pedig nagyon nem. Dolgozunk rajta, bízom benne, hogy ez a tendencia átfordul egy jobb, sokkal jobb dobóformává, akár már Zalaegerszegen. Jól ismerem Matthias Zollner kollégámat, a ZTE edzőjét, aki csapataival gyakran egész pályán letámadva rendkívül agresszíven, a faulthatáron szokott védekezni. Erre is próbáltunk készülni, hogy vigyázzunk a labdára, ne adjuk, ne veszítsük el túl sokszor. Emellett fontos lesz a lepattanókat kontrollálni. Bízom benne, hogy sokkal jobb, pontosabb játékkal és dobóformával játszunk, és akkor akár egy idegenbeli bravúr is összejöhet.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában