Női kézilabda

2 órája

Sérülés árnyékolta be a Motherson Mosonmagyaróvár győzelmét – galéria

Megszerezte első győzelmét az idei bajnokságban a Motherson Mosonmagyaróvár, mely lehet, hogy hosszabb időre elveszítette egyik játékosát.

Kisalföld.hu

Pipy Wolfsék biztosan nyertek.

Fotó: Kerekes István

Motherson-MKC–Budaörs 35–29 (19–16)

Mosonmagyaróvár, UFM-aréna, NB I-es női mérkőzés, 1000 néző. V.: Felhő, Öcsi.

MKC: Halter – Udvardi 1, Lancz 2, TÓTH G. 4, Wolfs 3, IVANCOK 7, Stranigg 5/3. Cs.: MARTINS (kapus), Tóth E. 1, Varga E., ALBEK 4, Kukely, FARAGÓ 5, Molnár D., Schatzl N. 3. Edző: Gyurka János.

Budaörs: Vártok R. – Sztankovics 1, Hudák, MARINCSÁK 3, BARDI 4, UHRIN 4, Szöllősi-Schatzl N. 3. Cs.: MISTINA (kapus), Schneider 4/2, Szekerczés 1/1, Debreczeni-Klivinyi 1, Vártok T. 2, Horváth P. 2, Lengyel 1, Farkas J. 2, Helm 1. Edző: Buday Dániel.

Hétméteresek: 5/4, ill. 5/3. Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Rangadót játszott a még pont nélkül álló Motherson Mosonmagyaróvár, amely a Budaörs gárdáját fogadta. A vendégek 2-0-ával kezdtek, de remekül reagált az MKC, amely a 8. percben már 6–3-ra vezetett. A hazaiak tartották előnyüket, és az 16. percben először már néggyel mentek (11–7). A Budaörs azonban nem szakadt le, 12–11-re zárkózott. Ines Ivancok-Soltic négy gólt szerzett az első játékrészben, az óváriak pedig egy 4-0-ás szériával elléptek (16–11).

 

A felek 19–16-os mosonmagyaróvári vezetéssel fordultak a második félidőre, melyben 5–1-gyel kezdett Gyurka János együttese, így 24–17-re ellépett az Óvár. Ezzel pedig el is dőlt a mérkőzés. Ivancok-Soltic 9 lövésből 7 gólt szerzett, de Faragó Luca is remekelt, ő öt találatig jutott, Albek Anna négyet lőtt. Az MKC végül magabiztos győzelmet aratott, és fontos két pontot szerzett. A győzelmet beárnyékolta, hogy a mérkőzés hajrájában Schatzl Natalie súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

A Motherson Mosonmagyaróvár október 9-én, szerdán a Vác otthonában lép pályára.

Nyilatkozatok

Gyurka János: – Nagyon örülök annak, hogy itthon tudtuk tartani a két pontot. Sikerült védekezésben és támadásban is javítani a csapat teljesítményét, és a lányok egyénileg is jobban játszottak, ez is pozitív. Lerohanásgólok is voltak, és bár még nem volt tökéletes minden, amit a csapat mutatott, az rendben volt. Nagyon sajnálom a végjátékot, a szerencsétlen sérülést, ez a csapat teljesítményére is rányomta a bélyegét. Bízom abban, hogy Schatzl Natalie sérülése nem súlyos, hamarosan okosabbak leszünk.

Buday Dániel: – Megérdemelten nyert a Mosonmagyaróvár. Tudtuk, hogy sokkal jobb csapat annál, mint amit Fehérváron mutatott. Nem játszottunk rosszul, de a visszarendeződésünk és a védekezésünk nem volt jó. Sok technikai hibát vétettünk, ennek nem örülök, de jobb volt a hazai csapat. Schatzl Natalienak jobbulást kívánunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában