Férfi kosárlabda

3 órája

NB I – Négy ponttal kapott ki saját otthonában a Sopron KC

Két negyed után még előnyben volt a Sopron KC, végül azonban négy ponttal kikapott a Szolnoktól a férfi kosárlabda NB I-ben

Kisalföld.hu

A két csapat versenyfutásában a fehér mezes SKC végül alulmaradt.

Fotó: Wölfinger Béla/SKC

Sopron KC–Szolnok 71–75 (22–14, 15–18, 11–18, 23–25)

Sopron, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, 1600 néző. V: Benczur, Nagy V., Földesi Á.

SKC: EDWARDS 12/3, Fofana 5, MUCIUS 10/3, KUCSERA 10/6, MOLNÁR M. 8. Cs.: GARRETT 17, Takács 2, Fazekas 6, Csendes,  Flasár. Edző: Gasper Potocnik.

Szolnok: JOVANOVICS 12/3, LUKÁCS 8, LEWIS 19/6, SZUBOTICS 15/3, Aimaq 9. Cs.: Krnjajski, PALLAI 12/12, Rudner, Peringer. Edző: Oliver Vidin.

A vendégek kezdtek jobban, de Mucius jóvoltából tartotta a Szolnokkal a lépést az SKC, sőt, Molnár duplája és Kucsera hármasa után átvette a vezetést. A vendégek érthető időkérése megtörte a soproni lendületet, kimaradtak a tiszta helyzetek, két pontra feljött az Olaj. A jó védekezéssel átlendült a holtponton az SKC, amely úgy húzott el a negyed végén 8 ponttal, hogy közben játékosai hatból hat büntetőt hibáztak el.

A második szakaszt négy magyar játékosával a pályán kezdte az SKC, akik közül a kapitány, Molnár szép kosarával 10-re nőtt a hazai előny, majd a látványosat zsákoló Garrett, illetve Lewis dobópárbaja mellett tartotta 10 pont körüli előnyét az SKC. A negyed derekán Szubotics vezérletével 5 pontra feljött a Szolnok. Potocnik időkérése sem segített a hazaiaknak, aki a helyzeteket rosszul megválasztva percekig nem tudtak kosarat szerezni. Egy pontra zárkóztak fel a vendégek. Ekkor vetett véget az  SKC hosszú kosárcsendjének Edwards. A félidő  büntetőpárbajjal és 5 pontos hazai vezetéssel zárult. 

Molnár ziccerével növelte előnyét az SKC a második félidő elején. Váltva estek a kosarak, tartotta 5 pont körüli előnyét az SKC, ám a Szolnok Jovanovics és Aimaq kosaraival tapadt a házigazdára, sőt, a szakasz derekán Pallai hármasával ki is egyenlített. Támadásban ritmust vesztett a hazai gárda, Lewis 2+1-es játékával fordított a Szolnok. A negyed hajrájában egymás hibáiból éltek a csapatok, a nagy rohanásban  mindkét oldalon sorra maradtak ki a közeli helyzetek. Mucius révén egalizált az SKC, de a negyed végén az utolsó szó a vendégeké volt, kétpontos szolnoki vezetésről kezdődött a zárószakasz.

Magyar játékosai, Fazekas, az újabb hármast szerző Kucsera és Molnár révén tartotta a lépést a Szolnokkal az SKC, váltott vezetéssel haladtak a felek. A negyed derekán jött egy kis kapkodás a soproniak játékában, ezt a Szolnok kihasználta és ellépett pár ponttal, és a végjáték nagy büntetőpárbajában már nem adta ki kezéből a vezetést.

Nyilatkozatok

Gasper Potocnik: – Végletekig kiegyenlített mérkőzés volt, ha fordítva lenne az eredmény, az is igazságos lenne, de ilyen a kosárlabda, ezekben a helyzetekben egyszer nyersz, egyszer veszítesz. Ezúttal mi voltunk kevesek, ezért gratulálok a Szolnoknak. A mérkőzés nagy részében jól játszottunk, irányítottunk, főleg támadásban. Ebben a szegmensben negyven percig szilárdak voltunk, nem követtünk el nagy hibákat. Néhány helyzetben eladtuk a labdát, és a második félidőben a lepattanócsatát is elvesztettük, ezért kaptunk ki. Ki kell emelnem Pallai Tamást, aki nagyon megnehezítette a dolgunkat a hárompontosaival, de összességében úgy gondolom, az elmúlt két mérkőzéshez képest jobban játszottunk, a szurkolók sokat segítettek, és ezért más egy hazai meccs. Sajnos eredmények tekintetében nem úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna, de hosszú még a bajnokság, és mindjárt itt a következő meccs, amelyen szeretnénk megszerezni a győzelmet idegenben a Kecskemét ellen.

Oliver Vidin: – Nem védem a játékosaimat, de nagyon fáradtak voltak a portói túra után, ami negyvennyolc órája volt. Alig értünk haza, és ismét utaznunk kellett, nem is volt időnk rendesen felkészülni erre a meccsre. Minőségi csapatunk van, és ezért nyertünk. Látszott a fáradtság, sok kihagyott dobás volt, ki nem kényszerített hibák, eladott labdák, de legfőképp az volt a gond, hogy a Sopron leszedett tizenöt támadólepattanót, amit megbeszéltünk, hogy nem engedhetünk meg nekik, mert különben megnyerhetik a meccset. Több pontot is szereztek a festékből, mint mi, mégis nyertünk, mert Pallai Tamás nagyon jó napot fogott ki hárompontosok terén, a legfontosabb pillanatokban dobta be ezeket, a védekezésünk pedig sokkal jobb volt a második félidőben, mint az elsőben. Ellenfelünk harminckét büntetőt dobhatott, ami nagyon sok, de ezen kívül nem panaszkodhatunk, hiszen nyertünk, most pedig mennünk kell tovább, hiszen jön a Limburg elleni hazai találkozó.

Kucsera Dániel: – Nagyon nehéz és harcias mérkőzést sikerült megnyerniük. Úgy gondolom, nincs okunk szomorkodni, hiszen mi mindent megtettünk. Mindenki kiadta, ami benne volt, sajnos ez most erre volt elég. Talán jobb döntéseket kell hozni, de szerintem meg lehetünk elégedve magunkkal.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában