Női kosárlabda

3 órája

NB I – A bajnok otthonában is kikapott az újonc soproni csapat

A címvédő miskolciak már az első félidőben állva hagyták a soproni Darazsak Sportakadémiát

Kisalföld.hu

DVTK–Darazsak Akadémia 108–36 (29–7, 32–5, 27–14, 20–10)

Miskolc, női NB I,  800 néző. V.: Csabai-Kaskötő, Sallai, Gaál.

DVTK: AHO T. 16, LELIK 14/6, CHARLES 7/3, Jovanovics, TADICS 19. Cs.: GULBE 16/3, KÁNYÁSI 9/3, Miklós 4, Tózer-Nemes 5, FÁRBÁS 14, Poczkodi, Tenyér 4. Edző: Völgyi Péter.

Darazsak: Kovács G. 9, Toman R. 2, Horváth B., Janzsó 3, JEVTOVICS 12. Cs.: Sinka-Pálinkás 3/3, Szikszai 4, Gergő Völgyi, Csaplár-Nagy 3. Edző: Szrdjan Radulovics.

Esélyeshez méltó, 8–2-es két és fél perccel indított az élvonalban első idegenbeli mérkőzésüket játszó soproni fiatalok ellen a bajnok DVTK. A csereként érkező Sinka-Pálinkás hármasa sem törte meg a miskolci lendületet, a szakasz derekán egy 21–0-t "repesztettek" a hazaiak a megilletődött akadémiai együttes ellen. A folytatásban is egyoldalú volt a játék, a második etapot 17–0-lal indított a Diósgyőr. amely gyakorlatilag 15 perc alatt eldöntötte a találkozót. Szünet után már a nagy előnye birtokában sokat cserélt a bajnokcsapat, ekkor már a soproniak is vezettek néhány ügyes támadást, de a biztos hazai sikert nem tudták kétségessé tenni.

Nyilatkozatok

Völgyi Péter: – Próbáltuk a védekezésüket az első perctől olyan magas szinten tartani, hogy az elbizonytalanítsa ellenfelünket. Sok tehetséges játékos lépett pályára az ellenfélnél, akiket a közeljövőben még biztosan fogunk látni. Nagyon örülök a győzelemnek. El kellett felejtenünk a franciaországi vereséget. Mostantól teljes gőzzel a hazai, Schio elleni Euroliga-rangadóra készülünk. 

Szrdjan Radulovics: – Az egyetlen pozitívum az az, hogy az ilyen erős játékerőt képviselő csapat ellen ki tudunk jönni a komfortzónánkból. Azon fogunk dolgozni, hogy a hibáka kijavítsuk, hiszen egy fiatal csapat vagyunk.

Gergő Janka: – Ez a meccs nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Tudtuk, hogy a DVTK nagyon erős, Euroliga-szintű csapat, de rengeteg hibával játszottunk. Mi ennél többre vagyunk képesek, a következő találkozóinkon arra fogunk törekedni, hogy a hibáinkat ki tudjuk javítani.

Fárbás Eliza: – Örülök, hogy jó ritmusban tudtunk játszani, és emiatt nagy különbségű győzelmet tudtunk aratni, és mindenki hozzá tudott tenni, aki pályára lépett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában