Torna

1 órája

Magyar éremeső és Mészáros-szériagyőzelem a Waberer’s Challenge Világkupán

A győri Mészáros Krisztofer nyújtón diadalmaskodott, korláton pedig a World Challenge Cup szériagyőztese lett.

Kisalföld.hu

Mészáros Krisztofer. Fotó:Freschli József/MATSZ

Egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyar tornászok, a győri Mészáros Krisztofer pedig Vk-szériagyőztes is lett a Waberer’s Challenge Világkupa második finálés napján Szombathelyen.

Parádésan zárták a Világkupát a magyar tornászok. Mészáros Krisztofer nyújtón aranyérmet, korláton ezüstérmet gyűjtött be, valamint ezen a szeren a 2024-es Challenge Világkupa-széria első helyezettje lett. Závory Szilárd nyújtón megszerezte élete első Vk-érmét, harmadikként zárt, míg Mayer Gréta talajon ezüstéremmel gazdagodott.

A Waberer’s Challenge Világkupa döntőinek második napján mindegyik fináléban volt kiért szorítani a helyszínre kilátogató számtalan magyar szurkolónak. A férfiak ugráson, a hölgyek gerendán kezdtek. Utóbbi szeren Makai Lilla 12.066 ponttal az ötödik helyen végzett. Ugráson Závory Szilárd 14.066 egységgel, mindössze két századdal maradt le a dobogóról, így negyedikként fejezte be a viadalt. Következett a női talaj és a férfi korlát döntője. Mayer Gréta 12.900 pontot kapott, amellyel a második pozíciót érte. Mészáros Krisztofer  korláton 14.066 ponttal szintén a dobogó második fokára állhatott. Következett nemcsak a vasárnapi nap, de a Waberer’s Challenge Világkupa utolsó fináléja: a nyújtó, ahol Závory Szilárd és Mészáros Krisztofer is szerepelt. Mindkét magyar tornász remek gyakorlatot mutatott be: Závory Szilárd 13.300 ponttal harmadik helyen zárt, ezzel hazai közönség előtt szerezte meg első Világkupa érmét. Az olimpiai 9. helyezett Mészáros azonban még őt is felülmúlta: 13.900 ponttal megnyerte az idei szombathelyi Vk utolsó döntőjét, megszerezve ezzel második aranyérmét a hétvégén.

Csakúgy, mint szombaton, ezúttal is kihirdették a 2024-es World Challenge Cup szériagyőzteseit is, ugyanis Szombathely volt az utolsó helyszín a sorozatban. A kiírás szerint az idei öt Challenge Világkupán szereplő versenyzők közül a szerenkénti első nyolc helyezési pontokat kapott minden állomáson, amelyek összesített eredményéből alakult ki a végső sorrend. Ezúttal egy magyar siker született, Mészáros Krisztofer korláton diadalmaskodott. Az uraknál ugráson a kazah Salimov Assan, nyújtón a tajvani Tang Chia-Hung, a hölgyeknél gerendán az ukrán Lashchevska Anna, talajon pedig a francia De Jesus Dos Santos Melanie lett szériagyőztes.

Mayer Gréta - Nagyon boldog vagyok, mert egy nagyon erős mezőnyben lettem ezüstérmes talajon, a Világkupa zárónapján. Az ezüstéremnek tegnap is nagyon örültem, amikor ugráson lettem a második. Arra pedig álmomban sem gondoltam, hogy a Torna Challenge Világkupa szériagyőztese lettem szintén ugráson. Minden vágyam, hogy a jövőben gerendán is hasonló sikereket érjek el, mert az a kedvenc szerem. 

Makai Lilla - Összességében elégedett vagyok a hétvégével, hiszen négy jó gyakorlatot tudtam bemutatni. Mindig szívesen jövök ide, Szombathelyre most is fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolók, egész jól sikerült már magamévá tennem ezt a hangulatot, ezt a miliőt. 

Mészáros Krisztofer - Éremeső volt ez a hétvége, és nagyon elégedett vagyok. Ezért jöttem erre a Világkupára. Épp az edzőmmel számolgattunk tegnap, hogy mi kell ahhoz, hogy meglegyen a szériagyőzelem, és sikerült az ezüstérem, így korláton a Torna Challenge Világkupa szériagyőztese lettem, nyújtón pedig aranyérmes. Boldog vagyok, hogy az olimpia után a hazai közönség előtt versenyezhettem, ez óriási erőt adott.

Závory Szilárd - Életem első Világkupa győzelme ez a mai, így nekem a bronzérem most nagyon fényesen csillog. Reménykedtem, hogy meglesz a bronzérem, és sikerült. Nyújtón a harmadik, ugráson a negyedik helyen végeztem, elégedett vagyok. Ez ad lendületet a jövő heti Mesterfokú Bajnokságra.
 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában