Európa-kupa

2 órája

Kosárlabda – Pöstyénben is nyert, így hibátlan marad a Sopron Basket

Egy negyed után melegedett bele a Sopron Basket, mely végül magabiztosan nyert, így három forduló után hibátlanul vezeti a női kosárlabda Európa-kupa csoportját.

Kisalföld.hu

Varga Alízék (zöldben) magabiztos győzelmet arattak.

Fotó: fiba.basketball

Piestanske C.–Sopron Basket 47–78 (19–15, 6–16, 7–25, 15–22)

Pöstyén, női Európa-kupa-mérkőzés. V.: Podar (román), Radonjic (osztrák), Kuburovic (montenegrói).

Piestanske: Herminjard 2, Mitrasinovkij 2, Tausová 2, JAMES 25/9, IGBOKWE 9. Cs.: Moravciková 4, Buknová 3, Jakubceková, Szmereková, Vandliková. Edző: Peter Jankovic.

Sopron: Papp 5, REID 10/6, FRISKOVEC 13/9 , VARGA A. 11/3, MONROE 18. Cs.: Böröndy 5/3, Krivacevic 9, Pavlopulu 3/3, Toman D., Sitku 4. Edző: Gáspár Dávid.

Ideges kezdés után a 4. percben 2–2 volt az állás, majd váltott vezetéssel haladtak a felek. Négy ponttal ellépett a Sopron, de jött egy James vezette 10–2-es hazai roham. A második etap elején tartotta előnyét a vendéglátó. A szakasz derekán Monroe vezetésével egy 11–0-lal fordított a Sopron. Igbokwe ugyan megtörte a hosszú hazai kosárcsendet, de a félidő Reid hármasával és hatpontos vendég vezetéssel zárult. Varga duplájával és Friskovec három pazar hármasával a harmadik negyed derekára közel 20 pontosra növelte előnyét a Sopron, majd Krivacevic ziccerével 20 fölé nőtt a különbség. A hazaiak szünet utáni első pontját 5 és fél perc elteltével dobta büntetőből Igbokwe. Ezzel a soproniak eldöntötték a találkozót és idegenben is fölényes győzelmet aratva továbbra is veretlenül vezetik csoportjukat.

Gáspár Dávid: - Örömteli, hogy az utóbbi időben sokat dolgoztunk a védekezésen, ma pedig egy nagyon jó csapatvédekezést láttunk. Kicsit nehezen indult a mérkőzés, de az, hogy az utolsó három negyedben huszonnyolc pontot kaptunk, az kiváló. Emellé párosult egy nagyon szép támadójáték is. Ezen az úton szeretnénk továbbhaladni, ilyen védekezéssel, ilyen energiákkal. A szurkolóink fantasztikusak voltak, óriási hangulat volt, nagyon jó volt hallani őket, a dobokat, a folyamatos, hangos rigmusokat, úgyhogy nagyon szépen köszönjük, hogy a szabadnapjukon elkísértek minket!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában