Labdarúgás

2 órája

A magyar válogatott kiválósága - Balogh Botond Peresztegről indult, Milánó felé tarthat

Az olasz sajtó a Serie A-ban meggyőző teljesítményt nyújtó magyar válogatott hátvédről sorra közli az átigazolási cikkeket. Balogh Botond akár az Inter játékosa is lehet.

Kisalföld.hu

A peresztegi származású és gyerekként az SC Sopronban is futballozó magyar válogatott Balogh Botond iránt napjainkban nagy és jelentős európai klubok érdeklődnek. Balogh jelenleg az olasz Parma labdarúgója, idén tavasszal 2027 nyaráig hosszabbította meg a szerződését az észak-olaszországi együttessel, ám a klubváltása közelinek tűnik. 

Balogh
Balogh Botond a Parma színeiben.

Korábban arról szóltak a sajtóhírek, hogy a Bundesliga-bajnok Bayer Leverkusen és a Premier League jelenlegi kiírásában hatodik Brighton is ajánlatot tett a Parmának a magyar válogatott játékjogáért.

Balogh a magyar Facchetti

Fülöp Ferenc játékosmenedzser, Balogh képviselője a napokban azt mondta a Metropolnak: az olasz Internazionale is komolyan fontolgatja a magyar Facchettinek becézett, 22 éves, 189 centi magas középső védő szerződtetését.

„A két klub már felvette a kapcsolatot egymással. Az Internek valóban szüksége lenne egy olyan védőre, aki olyan kiválóan fejel, mint Botond. Ha majd a két klub zöld ágra vergődik egymással, akkor jön el a mi menedzserirodánk ideje, és kezdünk tárgyalni az adásvételről” – tette hozzá Fülöp.

Giuseppe Marrotta, az Inter vezérigazgatója az itáliai médiában megerősítette, mivel két centerhalfjuk, az olasz Francesco Acerbi (37) és a holland Stefan de Vriej (32) egyaránt harmincon túliak, ráadásul jövő nyáron lejár a szerződésük, inkább fiatal játékosokban gondolkodnak. Egyik kiszemeltjük Balogh Botond, akit kiváló védőnek tartanak, és ősszel remekelt a klubcsapatában. Az olasz bajnoki címvédő Inter állítólag egy komoly csereüzletet készít elő a Serie A-ban, ennek egyik központi szereplője lehet a magyar védő.

Balogh az utóbbi időszakban figyelemre méltó fejlődést mutatott, idén nyolc alkalommal lépett pályára a Serie A-ban és a Coppa Italiában, megbízható teljesítményével pedig felhívta magára a figyelmet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában