Férfi kosárlabda

2 órája

A hibátlan Szolnok ellen javítana a Sopron KC – videó

A zalaegerszegi súlyos vereség után szombaton 18 órakor a bajnokság egyik topcsapata, az SKC edzőjének, Gasper Potocniknak korábbi együttese, a Szolnok látogat Sopronba. A hétközi fordulót látva nincs könnyű helyzetben a csapat, ám nincs idő keseregni a Zalaegerszegen történtek miatt, máris itt az új kihívás.

Kisalföld.hu

"Megvizsgáltuk, elemeztük, mi történt Zalaegerszegen, próbálunk tanulni belőle, de azt már magunk mögött hagytuk, és készülünk az új feladatra, amely óriási kihívás. Szerdán gyakorlatilag semmi nem működött. A száznyolc kapott pontban benne van az is, hogy elég sok labdát eladtunk, tehát támadásban rontottunk, és ezekből indulva könnyű kosarakat is szerzett a ZTE. Ami viszont a legfőbb probléma volt, az a fizikális keménység, az agresszivitás, illetve ennek a hiánya. Rengeteg egy az egy elleni párharcot vesztettünk el emiatt, pedig a hatékony egy-egy elleni védekezésnek kell, pontosabban kellene az alapnak lennie. Ez azért már adhat némi stabilitást, tehát elsősorban a keménység, az agresszivitás terén kell előrelépni" – mondta Gasper Potocnik, aki szerint nincs jelentősége annak, hogy a Szolnok hétközben Portugáliában játszott nemzetközi kupameccset

"Most még a szezon elején járunk, úgy egy hónappal később, amikor sorra játssza egy csapat mindkét fronton a meccseit, már lehetne ennek hatása, de ilyen korán még biztos, hogy nem. Nagyon erős Szolnokot várok, tele tapasztalt légiósokkal, és évei számát tekintve talán még fiatal, de  hosszú NB I-es tapasztalattal rendelkező magyar játékosokkal. Amint már mondtam, keménységben, harcosságban egészen más szint kell, mint amit szerdán mutattunk. Emellett nagyon fontos, hogy az ellenfél változtatásaira jól reagáljunk. Az eddigi mérkőzéseinken elég sok labdát adtunk el, erre is nagyon oda kell figyelni. Amiben nagyon bízom, hogy hazai környezetben, szurkolóink támogatásával – amelyre ebben a helyzetben különösen nagy szüksége van a társaságnak – sikerül az igazi, a szebb arcunkat megmutatni, agresszíven, harcosan játszunk majd. Ha ehhez társul néhány egyéni extra és az eddig látottaknál egyértelműen jobb dobóforma, sikerülhet a bravúr. Ezen dolgozunk" – zárta szavait a szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában