Női kosárlabda

2024.09.05. 18:43

Változás a győri szakmai stábban és a játékoskeretben

Új erőnléti edzője lett a SERCO UNI Győr NB I-es női kosárlabdacsapatnak, míg az U20-as szabályt két új játékossal oldja meg az együttes.

Kisalföld.hu

Slobodan Acimov eddig elsősorban kézilabdacsapatok mellett dolgozott.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina

A klub tájékoztatása szerint az előttük álló szezonban új erőnléti edzővel egészül ki a csapat stábja, miután Sebestyén Balázs távozik a klubtól.

"Balázs hat szezonon keresztül dolgozott stábunkban, rengeteg sikert és kudarcot éltünk meg együtt. Köszönünk neki mindent, amit a klubért és a lányokért tett ezekben az években" – írta a klub honlapja.

Sebestyént Balázs helyét Slobodan Acimov veszi át. A szerb szakember főleg a kézilabda világában tevékenykedett az utóbbi években, többek között a Pick Szeged és a Siófok KC erőnléti edzője is volt. Boba ezer szállal kötődik Győrhöz, hiszen felesége, Ana Djokic hat szezonon keresztül játszott a Győri ETO kézilabdacsapatában, mellyel háromszoros magyar bajnok és négyszeres Magyar Kupa-győztes lett.

Azt már korábban bejelentették a győriek, hogy Gyöngyösi Janka a TFSE-MTK együttesénél folytatja pályafutását kölcsönben. Időközben Molnár Laura is távozott, miután mind sportszakmailag, mind tanulmányilag visszautasíthatatlan amerikai ajánlatot kapott.

Adódott a feladat, hogy a bajnoki meneteléshez és szabályokhoz igazodva a győriek megtalálják a két U20-as játékosukat.

A következő szezonban az egyik ilyen pozíciót Ács Luca tölti majd be. A fiatal játékos a Soproni Darazsak akadémiáján pallérozódott, majd Amerikába tette át székhelyét a Casper Főiskolára. A tavalyi szezonban a National Junior College Athletic Association bajnokságában játszott, ahol 35 mérkőzésen lépett pályára, és 10,2 pontot, 3,7 lepattanót és 0,6 asszisztot átlagolt. Ács Luca a korosztályos válogatott alapembere volt több kontinenstornán is.

Ács Luca (jobbra) a győrieknél folytatja a bajnkságot.
Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina

A másik fiatal a 17 éves Mészáros Ágota lesz, aki a 2023-as kadettbajnokság legértékesebb játékosa volt, most pedig az Elche akadémiájáról érkezik, Spanyolországból. A kosaras jelenleg is tagja a 3x3-as U18-as magyar válogatottnak.

Mészáros Ágota figyeli Cziczás László edzőt.
Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában