Női labdarúgás

2 órája

Öt gólt lőve nyert idegenben az ETO

Az ETO FC Győr a női labdarúgó Simple Liga 6. fordulójában idegenben nyert 5–0-ra. A gólokon ezúttal öten osztozkodtak.

Kisalföld.hu

A zöld mezes győriek értékes három ponttal gazdagodtak.

Fotó: eto.hu

Astra HFC–ETO FC Győr 0–5 (0–3)

Üllő, Városi Sporttelep, Simple Liga-mérkőzés. V.: dr. Hegyi.

Astra: Halla (Vidra, 80.) – Pap, Szennai, dr. Tatai, Simon F., Kirschner (Szuja, 50.), Csolti, Szakonyi, Antalicz, Gelb, Angyal (Matyi, 46.). Edző: Dombó János.

ETO FC Győr: Bíró (Krizanova, 46.) – Sali (Tóth S., 66-), Kovács L., Nagy F. (Jánosi, 66.), Frajtovic (Németh V., 46.), Süle (Bodri, 80.), Abambila, Kern, Savanya, White, Kocsán. Edző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: White (21.), Savanya (36.), Frajtovic (41.), Kocsán (77.), Bodri (86.).

A 4. percben szép akciót követően Frajtovic lövése a kapufán csattant. A 17. percben Sali beadását White fejelte a kapufára. A 21. percben Savanya bal oldali beadását White fejelte a kapuba. 0–1. A 35. percben White lépett ki a védők között, Tatai csak lerántani tudta a kapura törő győri csatárt, ám kisebb meglepetésre a játékvezető csak sárga lapot mutatott fel piros helyett. A büntetés azonban nem maradt el, hiszen a 22 méteres szabadrúgást Savanya a kapu jobb oldalába csavarta. 0–2. A 41. percben Kern beadását a hosszún érkező Frajtovic fejelte a kapuba. 0–3.

Az újabb találatra a 77. percig kellett várni, amikor Savanya ívelt előre, és a hazai védők között kilépő Kocsán a kapust is kicselezve lőtt a hálóba. 0–4. A 79. percben aztán megszületett a mérkőzésen a harmadik győri kapufa is, ezúttal Savanya bombája csattant a lécen. Egy perccel később újoncot avattak a vendégek, a 17 éves akadémista, Bodri Brenda lépett a pályára, aki a 86. percben lövésre szánta el magát, a labda védhetetlenül vágódott a kapuba, azaz a győri fiatal bombagóllal debütált az első osztályban.

A listavezető győri csapat az első perctől kezdve kézben tartotta az irányítást, szép támadásokat vezetve fölényes idegenbeli győzelmet aratott.

Dörnyei Balázs: – Tiszta fejjel magabiztosan hoztuk le a mérkőzést, fontos három ponttal gazdagodtunk. Örülök a győzelemnek, nem fog minden csapat nyerni az Astra pályáján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában