Evezés

2024.09.09. 12:50

Két győri érem az U23-as Európa-bajnokságról

Vasárnap délután véget ért a Törökországban megrendezett U23-as evezős Európa-bajnokság, melyen Szőllősi Balázs és Fehérvéri Eszter is érmes helyen végzett

Kisalföld.hu

Szőllősi Balázs negyedik alkalommal lett dobogós Eb-n.

Fotó: Czucz Bálint

Szőllősi Balázs sorozatban negyedjére állhatott fel a korosztály kontinensviadalának dobogójára: 2021-ben a könnyűsúlyú négypár tagjaként szerzett bronzérmet, majd 2022-ben és tavaly is második lett. Idén kétpárban Szigeti Ferenc (CSEK) oldalán végzett a 2. helyen az A döntőben, így ezüstéremmel zárta a versenyt. 

A könnyűsúlyú egypárevezősök mezőnyében Fehérvári Eszter ünnepelhetett érmet, aki magabiztos versenyzéssel ért be harmadikként a célba. A GYAC evezőse a közelmúltban megszerzett egyetemi Európa-bajnoki címe mellé U23-as bronzérmet nyert.

A női kormányos nélküli kettesben Angyal Zsófia az MTK-s Balázs Szonja oldalán 4., női kétpárban Bencsics Hella a szolnoki Pádár Lucával 5., férfi kettesben Glázer Márió és Tóth Dániel – az egység könnyűsúlyú kettesben az alacsony nevezőszám miatt nem tudott indulni, így a normálsúlyúak között állt rajthoz – 7., míg férfi négypárban Csizmadia Ádám és Pető Benedek a szolnoki Pálmai Ágostonnal, valamint a csepeli Boros Olivérrel 14. lett.

A győri sportolók felkészítője dr. Alföldi Zoltán volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában