Női labdarúgás

3 órája

ETO-bravúr Budapesten

Küzdelmes meccsen győzte le az ETO női csapata az MTK-t, Kiváló védekezés és nagy küzdelem hozta meg a bravúros sikert a rangadón.

Kisalföld.hu

ETO FC Győr–MTK Budapest 1–0 (1–0)

Budapest, Simple Női Liga, 200 néző. V.: Holczbauer.

ETO: Bíró – Sali, Kovács L. (Jánosi, 84.), Nagy F., Frajtovic – Süle (Németh V., 76.), Abambila, Savanya, Horvathova (Kern, 63.) – Kocsán, White. Edző: Dörnyei Balázs.

MTK: Varga – Legendás (Szabó M., 46.), Vajda, Palama, Pataki (László, 72.) – Mészáros (Siklér, 67.), Bokor, Tenyei-Tóth, Murár – Vágó, Zágor. Edző: Makrai László.

Gsz.: Savanya (23.).

Az MTK vállalta a pályaválasztói jog felcserélését, így a korszerű Sándor Károly Akadémia remek minőségű center pályáján rendezték a forduló a rangadóját. Különböző okok miatt, mindkét csapatban voltak hiányzók, ráadásul a győri együttes dolgát tovább nehezítette, hogy a héten egy betegséghullám miatt, jó néhány játékos kénytelen volt kihagyni az edzések többségét.
A hazai csapat kezdte valamivel aktívabban a mérkőzést, de helyzetei inkább az ETO-nak voltak. Pontrúgások után Frajtovic fejesei folyamatosan veszélyt jelentettek az MTK kapujára, sőt a 20. percben a szerb válogatott a hálóba is bólintott, ám a játékvezető érvénytelenítette a szabályosnak tűnő gólt. A 23. percben Sülét buktatták a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest Savanya magabiztosan értékesítette. 1–0. Két perccel később, Kocsán bal oldali beadását, a berobbanó Süle közelről, alig lőtte mellé.

Fordulás után nagy iram és kemény párharcok jellemezték a találkozót, de a kapuk kevés alkalommal kerültek veszélybe. Az ETO védelem remekül zárt, a vendégek minden labdarúgója óriási akarással játszott, amelynek bravúros győzelem lett a vége. 

A győri csapat a nehézségein is felülemelkedve, remek sikert aratott az egyik nagy riválisa otthonában.

Dörnyei Balázs: – Először is szeretnénk megköszönni az MTK-nak, hogy vállalták a pályaválasztói jog felcserélését. Játékosaink remek karaktert mutattak a mérkőzésen, fegyelmezetten betartották a megbeszélteket, e mellett pedig küzdőszellemben is jelesre vizsgáztak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában