Női kézilabda

2024.08.14. 13:50

Pozitívan változott a Motherson Mosonmagyaróvár helyzete az Európa Ligában

Az már augusztus elején biztossá vált, hogy a Neptunes de Nantes többségi részvényese, a Réalités csoport pénzügyi nehézségei miatt csődöt jelentett. Ez nemcsak a francia bajnokságot, hanem a Európa Liga menetrendjét is teljesen átírta.

Kisalföld.hu

A nemzetközi kézilabda szövetség (EHF) az imént tájékoztatta klubunkat, hogy a francia csapat helyett, a Motherson Mosonmagyaróvár lesz a kiemelt, azaz nem a 3. selejtezőkörben, hanem egyből a januári csoportkörben kezdjük meg a szereplést az Európa-ligában – áll a klub közleményében.

A változás természetesen a Fredrikstad és a Zürich csapatát is érinti. Ennek értelmében a párharc a győztese automatikusan a csoportkörbe jut.

“Nagy öröm számunkra, hogy a csoportkörbe kerültünk – mondja Szász-Fejér István, az MKC klubigazgatója. – Sorozatban negyedszer vagyunk ott a második számú kupasorozat legjobb tizenhat csapata között, ezzel is tovább épül a klub. Köszönjük a Magyar Kézilabda Szövetség és az Európai Kézilabda Szövetség közbenjárását.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában