Női kézilabda

2024.08.22. 18:06

Ifjúsági vb – Győri vezérlettel már a legjobb négy között a magyar válogatott

Majdnem végig vezetve 29–24-re legyőzte a szerb csapatot a negyeddöntőben, és bejutott a Kínában rendezett világbajnokság elődöntőjébe a magyar U18-as leányválogatott, ahol majd Spanyolország vár rá. A találkozót pénteken, magyar idő szerint 14.45 órakor játsszák. A másik párharcban Dánia Franciaországgal találkozik.

Kisalföld.hu

Keceli-Mészárosék biztosan jutottak be az elődöntőbe.

Fotó: Sasa Pahic Szabo / kolektiff

A mieink eddig valamennyi mérkőzésüket megnyerték, az ellenfél viszont a csoportkörben az osztrákoktól, a középdöntőben pedig a horvátoktól is kikapott, így  Bohus Beáta szövetségi edző együttese volt az esélyesebb.

A magyarok ennek megfelelően hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, a szerbek 2–1-es vezetése után (ami – mint később kiderült – az utolsó előnyük volt a mérkőzésen) fordítottak, a félidőben pedig ötgólos előnyben voltak (16–11). A második játékrész elején a szerbek 3–0-s futással kezdtek, és egy gólra felzárkóztak (17–16). A folytatásban 24–22 után a győri utánpótlásba igazolt Keceli-Mészáros Renáta és a 9 góllal a meccs legeredményesebbjeként záró Fazekas Virág vezérletével meg tudott újulni, a hajrában pedig ismét elhúzott, és végül bejutott az elődöntőbe.

A már említett Keceli-Mészáros kilenc lövéséből hét gólt szerzett. A győri fiatalok közül Rédecsi Polett két kísérletőből egyszer volt eredményes, Varga Dalma két lövése egyikéből sem született találat, míg Vári Arina nem jutott el lövésig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában