Bukor Ádám a Győri Búvár SE csapatát erősíti

2024.07.16. 10:14

Uszonyosúszó-vb: szenzációs magyar érmek és világrekord Belgrádban

Tíz éremnél tartanak a magyarok a Belgrádban zajló uszonyosúszó-világbajnokságon. A 4 arany, 5 ezüst, és 1 bronz mellé ráadásul egy fantasztikus világrekord is társult.

Papp Győző

A 4x100 méteres multi mix váltó 2:41:90 perccel csapott célba. A világcsúcsot úszó kvartettben Cséplő Kelen, Pernyész Dorottya, Bukor Ádám és Suba Sára kapott helyet. A selejtezőben a magyarok a Mayer Dávid, Pernyész, Bukor, Blaszák Lilla összeállításban harcolták ki a fináléba jutást.

Aranyérmet szerzett  Pernyész Dorottya 100 méteres uszonyos gyorsúszásban, Mozsár Alex 1500 méteres felszíni úszásban, és Kiss Nándor a 400-as felszíni döntőben. Utóbbi számban Mozsár ezüstérmesként zárt. Szintén a dobogó második fokára állhatott fel Cséplő Kelen a 100 és a 200 uszonyos gyors eredményhirdetésekor, valamint Lengyeltóti Bence (400 uszonyos gyors), és a Mozsár, Kiss, Lengyeltóti, Bukor alkotta 4X200-as felszíni váltó.

Az eddigi egyetlen magyar bronzérem Kiss Nándor nevéhez fűződik, aki a 400 uszonyos gyors fináléjában lett harmadik. 

A magyar válogatott a tíz dobogós helyezéssel az éremtáblázat harmadik helyén áll Belgrádban.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában