Labdarúgó NB II

2024.07.28. 07:00

Felkészült a Gyirmót a Soroksár elleni csatára

A Merkantil Bank Liga, NB II-ben vasárnap a Gyirmót a Ferencváros fiókcsapatához, a Soroksárhoz látogat. A kék-sárgák szeretnének győztesen hazatérni.

Kisalföld.hu

Ugrai Rolandra Gyirmóton vezérszerep vár a pályán és az öltözőben is. Fotó: gyirmotfc.hu

Soroksár SC– Gyirmót FC Győr 
Soroksár, 19.00. V.: Rúsz. 
A Gyirmót vezetőedzője, Tamási Zsolt bizakodó a bajnoki rajt, a soroksári vendégjáték előtt. 
„Egészséges izgalommal várjuk a bajnoki rajtot. Hosszú évek óta kiszámítható, stabil csapat vendégei leszünk, amely tulajdonképpen a Ferencváros fiókcsapata, ami azt is jelenti egyben, hogy sok fiatal futballista pallérozódik náluk. Ismerjük a játékosaikat, vezetőedzőjük, Lipcsei Péter filozófiáját, de ezektől függetlenül minden mérkőzés más. Remélem, sikerül meglepnünk őket hétvégén, egyértelmű célunk a három pont megszerzése, aminek érdekében mindent meg fogunk tenni. Az egész csapat nyugodtan tükörbe nézhet, hiszen sikerült elvégeznünk a tervezett munkánkat. Mentálisan sokat várok a játékosoktól, szeretném, ha idén olyan arca lenne együttesünknek, hogy nem számít, hazai pályán vagy idegenben szerepelünk, hiszen ugyanazokat a játékelemeket, ugyanazt a játékstílust próbáljuk játszani.” 

A Vasas a favorit 

Az elmúlt szezonban három együttes emelkedett ki a mezőnyből, közülük az angyalföldiek jártak pórul, mivel a Nyíregyháza és az ETO mögött harmadikként nem kerültek vissza az élvonalba. Így viszont Gera Zoltán vezetőedző irányításával most a legnagyobb esélyesként várják a rajtot, melyen rögtön a legfőbb riválisukkal találkoznak, ugyanis az OTP Bank Ligából kiesett Kisvárda lesz a vendégük. 
A Kisvárda a búcsú ellenére számos külföldi játékosát megtartotta, így a magyar szövetség által biztosított központi támogatásokról is lemond, amely ebben a ligában nem jár idegenlégiósok szerepeltetése esetén – viszont az ETO példája mutatja, hogy jobb esélyt kínálhat a feljutásra. A Mezőkövesdnek erre azért jóval kisebb sansza van. 
Az előző idénybeli szereplés alapján még a Szeged szólhat bele a feljutásba, illetve a tavalyi kiesését követő nagy átalakulás után még a Budapest Honvéd reménykedik abban, hogy ezúttal már valóban harcban lehet az első két helyért 
Az erőviszonyok alapján úgy tűnik, a többi gárdának nincs reális esélye az első két hely megszerzésére. 
Az 1. forduló további párosítása: 

Budafok–Honvéd 17.30, Csákvár–Kazincbarcika, Mezőkövesd–BVSC, Ajka–Szentlőrinc, Kozármisleny–Békéscsaba, Tatabánya–Szeged, Vasas–Kisvárda 19.00. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában