Labdarúgás

2024.07.28. 18:41

Foci NB III Északnyugati csoport - Döntetlennel zárult a megyei rangadó

Az első játékrészben labdabirtoklás tekintetében fölényben futballozott az MTE, de támadójátéka nem volt elég hatékony, elmaradt a várakozástól, ellenben a fiatal gyirmóti gárda kontrái rendre magukban hordozták a veszélyt.

Kisalföld.hu

Gyirmót FC Győr II–Credobus Mosonmagyaróvár 1-1 (1-0)

Gyirmót, 269 néző. V.: Dragon.
Gyirmót II: Papp Zs. – Somogyi, Lázár P., Tóth D., Reuzer B., Tarsoly, Nyári (Mayer Á., 60.), Szabó K., Bagó, Marlen - Erdei. Vezetőedző: Ördög József.
Credobus Mosonmagyaróvár: Kovács B., Simita, Czingáber, Deák, Monda, Pongrácz, Illés D., Gáncs (Oláh 57), Kövesdi, Mayer J., Gera Z. Vezetőedző: Weitner Ádám.
Gsz.: Erdei (39.), ill. Oláh L. (75.).
Kiállítva: Somogyi Á. (83.), Reizer B. (87.).

39. perc: Marlen használta ki védője hibáját a jobb oldalon, majd pontosan centerezett a hosszú saroknál érkező Erdei elé, ő pedig 4 méterről a kapu bal oldalába helyezett (1-0).
75. perc: Pongrácz ívelt szabadrúgásból a kapu elé a jobb oldalról, Papp Zs. lehúzta a labdát, amit a vendégek kisodortak a kezéből, így az Oláh L. elé került, ő pedig 4 méterről a kapu közepébe passzolt. 1-1.

Az első játékrészben labdabirtoklás tekintetében fölényben futballozott az MTE, de támadójátéka nem volt elég hatékony, elmaradt a várakozástól, ellenben a fiatal gyirmóti gárda kontrái rendre magukban hordozták a veszélyt. Ezek egyikéből a vezetést is sikerült megszerezni, amikor Marlen Marcell kitűnő jobb oldali megmozdulása után Erdei Milán szerezhette meg a vezetést.

Szünet után ismét Marlen okozott veszélyt a vendégek kapujánál, de bal oldali lövése után a labda a kapu fölé szállt. Az ellentámadás végén Pongrácz Viktor bal oldali szöglete után a labda érintés nélkül hagyta el a játékteret a bal kapufánál, majd Kövesdi Péter próbálkozott távolról, de a labda a bal felső sarok fölé szállt.

Negyedórával a vége előtt egyenlíteni tudott az Óvár, amikor Pongrácz beívelése után Papp Zsombor kezéből kisodorták a labdát, ami így Oláh László elé került, ő pedig 4 méterről a kapu közepébe helyezett (1-1). A záró pillanatokban nehéz percek vártak a hazai csapatra, hiszen előbb Somogyi Ábel, majd Reizer Bence is megkapta második sárga lapját, így mindkettő a kiállítás sorsára jutott. A korábbi durva szabálytalanságoknak köszönhetően a vendégek is megúsztak néhány sárga lapot. 

A találkozó krónikájához tartozik, hogy bő tíz perccel a vége előtt sérülés miatt le kellett cserélni a tehetséges fiatal Marlen Marcellt, aki az előzetes diagnózis szerint részleges bokaszalag szakadást szenvedett.

Így látták a mesterek

Ördög József: - Sok párharccal tűzdelt találkozón vagyunk túl, az elején a vendégek mezőnyben jól játszottak, viszont fordulás utáni helyzeteinkkel el kellett volna dönteni javunkra a találkozót, de ezek kimaradtak. Az utolsó tíz percben sikerült kivédekezni az óvári rohamokat.

Weitner Ádám: - Agresszív, fiatal csapattal játszottunk egy küzdelmes meccset. Kicsit több volt a keménység, kevesebb a foci, de első meccsnek rendben volt.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában