Fiatalokkal találkozott

2024.07.16. 11:41

A Leverkusen futballistája, Szép Márton hazalátogatott Csornára, ahol a karrierje kezdődött

A nyári szünetet kihasználva hazautazott a Leverkusen magyar játékosa, Szép Márton, aki – ha már itthon volt – meglátogatta egykori klubja, a Csornai SE épp táborozó fiataljait.

Kisalföld.hu

Szép Márton örömmel osztotta meg élményeit a csornai tehetségekkel.

Fotó: Facebook/csornai se

Szép Márton pár éve még az ETO utánpótlásbázisa ékkövének számított, a szakemberek szuperlatívuszokban beszéltek a fiatal focistáról, aki előbb Székesfehérvárra igazolt, majd tavaly a német Bayer Leverkusen játékosa lett. Az U17-es válogatott támadó egy éve él Németországban, ahol a Bundesligát veretlenül megnyerő gyógyszergyári alakulat felnőttjeivel többször is együtt készülhetett. Korosztálya, az U17-es csapat megnyerte a Bundesliga nyugati csoportját, míg az U19, melybe ugyancsak feljátszott, a harmadik lett az alapszakaszban, éppen csak lecsúszva az országos rájátszásról. 

Szép Márton

Itthon egyre több helyre hívják élménybeszámolóra, szívesen fogadta a csornaiak invitálását is. A klub épp táborozó fiatal labdarúgóit látogatta meg. 

„Fontosnak tartom, hogy meg tudjam osztani tapasztalataimat a fiatal játékosokkal, hiszen én is nagyon szívesen fogadtam volna ilyen fiatalon tippeket, tanácsokat. Csorna az a hely, ahol minden elkezdődött, a karrierem első állomása. Nagyon sokat segítettek nekem, nagyon sokat fejlődtem itt, és rengeteget köszönhetek mindenkinek. A mai napig visszajárok edzeni – árulta el a klub Facebook-oldalán Szép Márton. – Nagyszerű dolog minden egyes alkalommal ilyen fiatalokkal találkozni, beszélgetni, számomra is mindig hatalmas élményt nyújtanak az ilyen események. Sokszor nagyon vicces kérdéseket kapok, sokat nevettünk a gyerekekkel, és jó látni a szemükben a csillogást.”

A Leverkusen játékosa és a csornai fiatalok.

 A Leverkusen játékosa céljai­ról is beszélt: 

A legfőbb célom egyértelműen, hogy fokozatosan tudjak előrelépegetni a ranglétrán. Szeretnék a felnőttcsapatban – akár edzőmeccsen – játszani, s majd a bajnokságban bemutatkozni. Nyilván ezért dolgozom. Természetesen ehhez az kell, hogy az U19-ben hétről hétre jobb teljesítményt nyújtsak, és mindig a legjobb legyek, akkor lesz esélyem, de bízom magamban. Azt üzenném még a fiatalabbaknak: csinálják szeretettel ezt a sportot, hiszen csak úgy érdemes. Dolgozzanak mindig keményen, ez mindennek az alapja. Legyenek profik minden szempontból. Edzés, regeneráció, pihenés, alvás – így garantált a folyamatos fejlődés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában