Eb 2024

2024.06.26. 06:56

Varga Barnabás Gyirmót előtt Burgenlandban lőtte a gólokat - Ismerjék meg, hol játszott a kiváló csatár nyolc éve

A magyar bajnok Ferencvárosban játszó, hamarosan 30 éves csatár a pályafutása nagy részét Ausztriában töltötte – ebből több évet az SV Eberau amatőr csapatában.

Kisalföld.hu

Varga Barnabás 8 évvel ezelőtt igazolt el az SV Eberau csapatától. Fotó: SV Eberau.

Büszkék „Boanira“

„Elképesztő, hogy most a tévében szerepel, nyolc évvel ezelőtt pedig még ott ‚szaladgált‘“ – mondta Varga egykori csapattársa, Daniel Kopcsandy, az SV Eberau-nál töltött amatőr labdarúgó pályafutásáról. Varga volt csapattársai büszkék „Boanira“, ahogyan Magyarország első gólszerzőjét nevezik ezen a tornán. „Ez tulajdonképpen egy tipikus Boani-gól volt, olyan, mint amilyeneket az Eberauban szokott lőni“ – elemezte a Svájc elleni gólt Lukas Spirk.

Bringával edzésre

Varga már ifjúkorában is az SV Eberau csapatában játszott. Hiszen Szentpéterfán nőtt fel, közvetlenül az osztrák határon: Az Eberau/monyorókeréki sportpálya és a magyar település között alig két kilométer van. Az edzésekre kerékpárral járt.

Varga több mint tíz évet játszott Eberauban. „Olyan ember volt, aki szeretett focizni, akiben megvolt a tehetség, de mindig az volt az érzése az embernek, hogy csak szórakozni akart, semmi több“ – mondta az SV Eberau korábbi elnöke, Manfred Lakovits.

Varga Barnabás két egykori játékostársa az SV Eberau-nál.

Megtalálta a jó utat

A fordulópont 2013-ban jött el, amikor sikerült Paul Gludovatzot szerződtetni edzőnek. „Eleinte voltak problémái Boanival, de aztán jó útra terelte“ – mondta Lakovits.

Gyirmót után jött Paks, majd a Fradi

Vargát aztán 2016-ban az SV Mattersburg szerződtette. Ott azonban csak egy Bundesliga-gólt szerzett. Nehéz évek következtek, mire, már szülőhazájában, Magyarországon, sikerült áttörnie. Először a Gyirmót FC Győr színeiben játszott Varga Barnabás az NB I-ben. Ezt követően Paksra igazolt, majd a bajnok Ferencvárosi TC tavaly már 800 ezer euróért szerezte meg Varga játékjogát.

További fotókat Varga Barnabás korai pályafutásáról itt nézhetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában