Ökölvívás

2024.02.09. 14:04

A soproni Gyevát érmei, remények az idei esztendőre

Sikeres évet zártak a soproni Gyevát SE boxolói. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Kovács Nikolett, aki a 100. felnőtt országos bajnokságon ezüstérmes lett  egy kiválóan teljesített időszak után. Hatszoros korosztályos bajnok, többszörös nemzetközi tornagyőztes, valamint az ifjúsági Európa-bajnokságon a dobogó második fokára állhatott. Háromszoros EB-bronzérmes. 

Az egyesület másik kiválósága Kiss Milán Rokkó két korosztályos bajnoki címe után a felnőttek közt is bizonyított. Az ob-n a súlycsoport győztesétől 3-2-re elveszített szoros mérkőzés után lett bronzérmes. Többszörös nemzetközi tornagyőztes, az ifjúsági Európa- bajnokságon 5., majd a Bocskai-emlékversenyen a dobogó harmadik fokára állhatott.  

Mindkét kiválóságnak fontos a rutin megszerzése, mivel 8-10 évvel idősebbek is vannak a súlycsoportjukban. 

A feltörekvő tehetségek közül kiemelkedik Galambos Viktória jó szereplése, a juniorok között (60 kg) bajnoki címet ünnepelhetett.

Stark Péter, az ifjúsági ob ezüstérme után az Énekes-emlékversenyen is ezüstöt gyűjtött be és jó szereplésével növelte a Gyevát SE presztízsét. A serdülő korosztályból Szabó Balázs nevét érdemes említeni, akinek az idei év ad kiugró lehetőséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában