Labdarúgás

2023.11.09. 11:11

Győzelmektől jó a hangulat az ETO-nál - vallja Huszár Marcell

Papp Győző

Fontos három pontot szerzett az ETO legutóbb Pécsett a Merkantil Bank Liga, NB II 14. fordulójában. Az 1-0-as idegenbeli siker alkalmával a győztes találatot a csapat fiatal centere, Huszár Marcell szerezte. Jól tette bele a lábát Fábio Vianna bal oldali lövésébe és a labda a pécsi kapuson átperdülve jutott túl a gólvonalon.
„Nagyon nehéz volt a pálya talaja, de ezen is jól játszottunk, megérdemelten szereztük meg a győzelmet - kezdi Huszár Marcell. - Annak is örültem, hogy gólt tudtam lőni, ám a legfontosabb a csapatunk eredményessége. Jó volt pacsizni a meccs végén a bennünket elkísérő szurkolókkal.”
Pécsett amikor betalált a kapuba, utána azonnal a győri kispadhoz futott.

Ez spontán jött, nem terveztem el előre. Az örömöm kifejezéseként rohantam a társaimhoz. Talán az is benne volt, hogy korábban volt egy kis kihagyásom, nem játszottam két mérkőzésen. Előtte az egyik edzésen egy picit megsérült a térdem, de szerencsére nem történt komoly baj, kiderült, hogy minden rendben, nyugodtan futballozhatok.

A keretben elég nagy a konkurrenciaharc a csapatba kerülésért. Nincs ez másként a támadók között sem: Diarra, Kröhn, Bumba, Skvarka, Lacza, immár Hamed és ő jelenti a választékot.
„Szerintem sokkal jobb így, mintha bérelt helyek lennének, engem is moitvál az, hogy hétvégenként pályára léphessek. Az edzéseken mindenki nagyon hajt, hogy ott lehessen a kezdőben vagy esetleg a meccskeretben.”
Huszár Marcellnek jó ajánlólevél ehhez az eddigi teljesítménye, Pécsett megszerezte ötödik gólját a bajnokságban és ezzel felzárkózott az élmezőnyhöz az NB II góllövőlistáján.

Az ETO továbbra is vezeti az NB II táblázatát, egy pont az előnye a második Nyíregyháza és öt a harmadik Vasas és negyedik Kozármisleny előtt. Szép reményekkel, a bajnoki cím egyik várományosaként készülhet a bajnoki folytatásra.

Sokkal jobb a hangulat a csapatnál, mint a tavaszi idényben, nem csoda, hiszen akkor szinte nem nyertünk meccset - folytatja a csatár. - Remélem, ez a légkör még hosszú ideig megmarad nálunk, mert azt jelentené, hogy továbbra is jól szerepelünk a bajnokságban és egymás után jönnek a győzelmek.

Legközelebb vasárnap a 15. fordulóban a Kazincbarcika látogat Győrbe. Csábi József vezetőedző együttese jelenleg a hetedik helyet foglalja el a táblázaton.
„Természetesen a győzelem igényével lépünk pályára. Küzdelmes mérkőzésre számítok, mindenképpen szeretnénk nyerni.”
A magyar U19-es válogatott játékos iránt megnőtt a média érdeklődése.
„Eddig jó, élvezem az egészet. Remélem, ez így marad a továbbiakban is” - zárta Huszár Marcell.
 

Huszár Marcell egyelőre élvezi a média érdeklődését. Fotó: etofc/facebook

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában