Női kézilabda

2023.11.11. 07:15

Bajnokok Ligája – Németországban játszik csoportrangadót a Győri Audi ETO KC – videó

Szombaton 20 órától az Audi-ETO a női Bajnokok Ligájában a német SG Bietigheim Handball elleni lép pályára. A találkozót a Sport1 élőben közvetíti. Az előzetes várakozásokról Ulrik Kirkely vezetőedző és Linn Blohm fogalmazta meg gondolatait a klub honlapján.

Kisalföld.hu

Linn Blohm (zöldben) nehéz mérkőzésre számít a Bietigheim otthonában.

Fotó: Nagy Gábor

„A Bietigheim ellen minden bizonnyal kemény, nehéz mérkőzés vár ránk. A hazai pálya mindig plusz erőt ad az amúgy is erős összeállítású együttesnek. A mi feladatunk az lesz, hogy még magasabb szinten játsszuk saját játékunkat. Ez lesz a kulcsa annak, hogy a két pontot mi szerezzük meg” – tekintett előre Ulrik Kirkely, a zöld-fehérek vezetőedzője.

„A BL-csoport második helyén álló együtteshez utazunk. Ha megnézzük az elmúlt mérkőzéseken milyen eredményeket értek el, láthatjuk, csak az Odense ellen szenvedtek vereséget. Jó fizikumú, erős kvalitású játékosaik vannak a németeknek. Éppen ezért küzdős, nehéz meccsre számítok. Ugyanakkor remélem, mi leszünk azok, akik szerencsésen jönnek ki az összecsapásból” – mondta Linn Blohm, az Audi-ETO svéd válogatott beállósa.

A német csapatot 1997-ben alapították Bietigheim városában. Az együttes 2010-ben jutott fel a német elsőosztályba, első nagy sikerét 2017-ben érte el, amikor megnyerte az első osztályú bajnokságot, legjobb éve pedig 2022 volt, amikor is a bajnokságot, a Német Kupát, a Német Szuperkupát, valamint az Európa Ligát is megnyerték.

A 2023/24-es szezontól a dán Jacob Vestergaard vezetőedző dolgozik az alakulat élén. Az idényre öt új játékos érkezett a német csapathoz, többek között Faluvégi Dorottya, aki éppen az ETO-tól igazolt a német bajnokhoz, melynek tagja az a holland Kelly Dulfer is, aki viszont a jövő szezontól Győrben folytatja pályafutását.

A győri csapat hat forduló után hibátlan teljesítménnyel vezeti a csoport, a zöld-fehérek nyertek többek között a francia Brest Bretagne és a román CMS otthonában is, hazai pályán pedig a dán Odense skalpját is begyűjtötték. 

A Bietigheim zsinórban öt sikerrel kezdett, legyőzte hazai pályán a Brestet és a CSM-et, valamint a DVSC otthonából is elhozta a két pontot. Az előző fordulóban azonban nagy verésbe szaladt bele Odensében (29–42). Ráadásul a csapat magyar válogatott kapusa, Szikora Melinda is sérült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában