Nemzetközi mezőny horgászott

2023.10.09. 10:15

Bőséges fogás az almásfüzitői feederversenyen

Bőséges fogással, nagy halakkal találkoztak a IV. KEMHESZ Feeder Duna Kupa versenyzői a hétvégén, a 22 résztvevő összes fogása meghaladta a kilencven kilót. A versenyzők Kolozsvárról, a Felvidékről, Szigetszentmiklósról, Szentendréről, Budapestről és a vármegyéből érkeztek.

Kisalföld.hu

A horgászokat jó idő várta, de a szél, a nagy hullámok és az erős sodrás nehezítette a körülményeket, így 200 grammos etetőkosarak kellettek, hogy helyben maradjanak a szerelékek. A Feeder Duna Kupát az országosan elfogadott szabályok szerint rendezték, öt óra alatt személyenként 2,5 liter csali és 14 liter etetőanyag felhasználásával. 

A versenyt két szektorban bonyolították le, az A szektor első helyét Tóth Rudolf szerezte meg közel 15 kilós fogással, a halban szegényebb B szektorban Gammer László győzött 7,3 kilogrammos fogással. Kupát vehetett még át Dajnoki Sándor (9,8 kg), Jivan Róbert (6,8 kg) és Vajas János (7,8 kg). Sok szilvaorrú és dévérkeszeget fogtak, de márna és paduc is akadt a horogra. 

Az almásfüzitői versenyen huszonketten indultak, érkeztek versenyzők Kolozsvárról és a Felvidékről is. FOTÓ: KEMHESZ

Az eredményhirdetésen Os­­vald Zsolt ügyvezető elnök köszöntötte a versenyzőket, és elmondta, a KEMHESZ az általa képviselt horgásztársadalom érdekében az utánpótlás-nevelés és a környezetvédelem mellett fontosnak tartja, hogy tagjai a horgászat valamennyi válfajában képviseljék a megyét, elméleti és gyakorlati tudásukat folyamatosan bővítsék, ezért is támogatják a technikás versenyek megrendezését. A nyáron Esztergomban gyermekeknek is szerveztek feederversenyt, melyre néhány nap alatt betelt a létszám. 

A feederbotos horgászat Angliából származik, kapásjelző használata nélkül, a bot hegye jelzi a hal horogra akadását. Az úgynevezett rezgőspicces botokat a parttal párhuzamosan vagy csak kissé a víz felé fordítva helyezik el. Így a zsinór mozdulatlan marad, szélben és esőben is látványosan jelzi a kapást, ami könnyen megkülönböztethető a hullámzás keltette mozgástól. A hajlékony botok nagyon jól csillapítják a halak kirohanásait, a horgász végig „érzi” a zsákmányt a horog végén. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában