Színpadra fel!

2024.07.20. 17:21

Az eső ellenére tart a Színpadra fel! Megtartják a Republic koncertet is – Fotók, videó

A Győri Rotary Fröccsnapok több szempontból is különleges, hiszen több izgalmas esemény is történik a hétvégén a fesztivál keretében. Az érdeklődőket tehetségkutató, nagy koncertek várják, és a jótékonysági fröccskínálat sem maradhat el a Dunakapu téren. Jótékony hétvége borral és szódával – izgalmas programokkal várja a fesztivál az érdeklődőket a megyeszékhelyen. Feltörekvő tehetségek mutatkoznak be a Színpadra fel! zenei tehetségkutatón. A vetélkedő médiapartnere a Kisalföld.

Ollári Gergely

Fotó: Nagy Gábor

A szervező, Győri Művészei és Fesztiválkozpont Facebook oldalán azt írja, eső esetén, ha a technika is engedi, mindenképp megtartják a Republic koncertet! Az előrejelzések szerint, a koncert kezdésig eláll az eső! 
Kérik továbbá a rendezvényre érkezőket, addig is figyeljék folyamatosan Facebook oldalukat!

Zenészek, énekesek, DJ-k

A Győri Rotary Fröccsnapok keretében szombaton rendezik meg a Színpadra fel! zenei tehetségkutatót a Győri Művészeti és Fesztiválközpont szervezésében. A Színpadra Fel! Zenei tehetségkutatóra a 14 év feletti, Győr-Moson-Sopron vármegyei énekeseket, zenészeket, valamint idén lemezlovasok jelentkezését is várták. 

A zsűri tagjai között szerepel Pálfi Bogi, a tavalyi győztes Honey Jeans zenekar frontembere, RockMilady, Boros Csaba a Republic frontembere és DJ Spigiboy, a DJ Szövetség alelnöke. A Színpadra fel! Zenei tehetségkutató médiapartnere a Kisalföld. 

Az eseményen tízen kaptak lehetőségek arra, hogy a város előtt, a Dunakapu téren álljanak színpadra szombaton délután. A formációk egyesével mutatkoznak be a közönség és persze az ítészeknek. 

A döntősök névsora: Czvitkovics Réka, DJ Roll R (A DJ kategória győztese), Fekete Hold, Hadaró Botond, Holik Csaba (A közönségszavazás nyertese) Joulence, Levelező Tagozat, PéDé, Rigó Balázs, Vadvágány, Vipers, Zurkó Liliána. 

 

A fellépések után a Republic ad este 8 órától nagyszabású koncertet a téren, a zenei tehetségkutató győztesét pedig este tíz órakor hirdetik majd ki az eseményen. 

A tehetségkutató első helyezettje idén is a „Győr Zenei Felfedezettje” díj mellett egy profi videóklip elkészítésének lehetőségét kapja a várostól. A második helyezett díja 250 ezer forint, a harmadiké 150 ezer forint. 

Közben ne felejtsük el a rendezvény jótékony hagyományát sem. Idén is hangulatos rendezvényre készültek a szervezők: a faházaknál is szépen gyűltek az adományládákban a forintok. Sokan látogattak ki a borús idő ellenére is a Dunakapu térre, fogytak a főként fehér- és rozéborból készült italok: a kis- és nagyfröccs, de a hosszúlépés mellett vicét és házmestert is sokan kértek.

Tizenegy Rotary Klub vesz részt a jótékonysági gasztronómiai fesztiválon, melyek saját bevételükből más-más nemes célt szolgálnak. A Győri Rotary Klub a Kazinczy szép magyar beszéd versenyt támogatja, megy az ország középiskolás tanulóit méretteti meg.

Közlekedők figyelem! – Lezárják a hidat és a rakpartot A győri fröccsnapok keretében rendezett szombat esti Republic-nagykoncert ideje alatt, este 9 órától fél 12-ig lezárják a Kossuth hidat és a Móricz Zsigmond rakpartot. A 6-os busz menetrendje is változik. A Kismegyer felé közlekedő járat nem érinti a Kálóczy tér, a Dunakapu tér, a Dunapart Rezidencia és a Vas Gereben utca megállóhelyeket, helyette ideiglenesen a Báthori út megállóhelyen áll meg. A Szitásdomb felé közlekedő 6-os járat kihagyja a Vas Gereben utca, a Dunapart Rezidencia, a Dunakapu tér és a Rónay Jácint utca megállóhelyeket, helyette a Báthori út és a Széchenyi István Egyetem megállóhelyeket ejti útba.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában