Díjak, elismerések, búcsúztatások

2024.06.14. 19:07

Évadzáró társulati ülés díjátadóval a Győri Nemzeti Színházban – fotók

Megtartotta a 2023/24-es évadzáró társulati ülését pénteken délután a Győri Nemzeti Színház. A teátrumban többek között átadták a Kisfaludy-díjakat, a Kisfaludy ösztöndíjat és az örökös tagságokat. Az eseményen köszöntötték az új munkatársakat, búcsúztatták a nyugdíjas kollégákat is.

Ollári Gergely

Fotó: MekliZ Fotó Stúdió

A társulat tagjai töltötték meg a nézőteret a színház évadzáró társulati ülésén pénteken, melyen részt vett Rózsavölgyi László a város Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke, Gasztonyi László a VILL-KORR Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Bakos-Kiss Gábor színházigazgató, Nagy Tímea igazgató helyettes, és Silló István zeneigazgató. 

Köszönjük a város nevében, hogy a társulat tagjai estéről estére nem csak szórakoztatnak, hanem elgondolkodtatnak, értékeket teremtenek a nézőknek

–  mondta Rózsavölgyi László. 

– A színház tagjai olyan élményeket ajándékoznak a győri közönségnek, amelyeket aztán később felidézhetnek, vagy másnap magukkal vihetik munkahelyükre. Fontos, hogy a színházművészet jelen van a városunkban, és az is, hogy biztonságot teremtsünk a színház köré. Ennek körében sikerült a kétlépcsős bérfejlesztés, valamint lehetőség nyílt egy komoly összeget is elkülöníteni a teátrum épületének állagmegóvására – fogalmazott beszédében az elnök, hozzátéve jókívánságait a társulat tagjainak: játszanak ezen a színpadon továbbra is szabadon, őszintén nap mint nap. 

Bakos-Kiss Gábor direktor visszatekintett az előző évadra, amely a tervezett módon zajlott. Felsorolta a bemutatókat, a vendégelőadásokat, és azokat a különböző programokat, eseményeket amelyeken közreműködtek az évad során. Kiemelte a Vill-Korr Sulibérlet sikerét, a csillárszinten bemutatott kiállítások népszerűségét, és hangsúlyozta: a padlásszínházat szeretnék a következő évadtól még pezsgőbbé, izgalmasabbá varázsolni, több előadással. Továbbá elmondta azt is, a korábbi évekhez hasonlóan most is sikeres volt a 22. győri Könyvszalon keretében megrendezett Dráma a szalonban verseny, valamint a nemrég véget ért II. Duna Nemzetközi Színházi fesztivál is. Hozzátette: a társulat az évad során 327 előadást adott a győri színházban, ezen felül 46 különböző helyszínen ugyanennyivel álltak színpadra. Mellette tizennégyet a Lázár Ervin program keretében bonyolítottak le, az összes nézőszám pedig az évad során meghaladta a 115 ezer főt. 

Azt gondolom erre a nézőszámra minden színház az országban büszke lenne 

– nyugtázta a társulathoz szólva az igazgató. 

Az eseményen köszöntötték az új munkatársakat. Emellett a nyugdíjas kollégákat is elbúcsúztatták: Tokovicz Edit öltöztetőt, Tóth József karbantartót (mindketten tovább dolgoznak), Kiszner-Bodó Olgát, az énekkar tagját, valamint Páros Zsolt színpadmestert. 

Ezután az idei elismerések következtek, ami előtt a résztvevők a 2023/24 évadról tekinthettek meg egy rövid áttekintő imázsvideót. 

A díjazottak:

A Kisfaludy-díj legjobb színművésznő díját Agócs Judit vehette át, míg férfi díjazottja Móczár Bence színész, rendező lett. Az elismeréseket Gasztonyi László a VILL-KORR Hungária Kft. ügyvezető igazgatója adta át. A Kisfaludy ösztöndíjat ugyancsak Móczár Bence vehette át Bakos-Kiss Gábor színházigazgatótól.

Idén a Földes Gábor-díjat művészeti területen Németh Eszter, tánckari tag érdemelte ki, míg a Kulissza-díjat Fördős Sándor világító kapta. 

A Győri Nemzeti Színház az örökös tagságokat is kihirdette, melyet Mézes Violetta színművésznő, és Bede-Fazekas Csabáné zenei titkár kapott.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában