Ampullák

2 órája

Több száz véres kémcső szóródott szét a főutakon Mosonmagyaróvár és Esztergom között

Hepatitis vírust is tartalmazó ampullák szóródtak az autók elé az 1-es főúton, Mosonmagyaróvárnál. A kémcsövek több kilométer hosszan hullottak az útra egészen Esztergomig, ráadásul rengeteg szét is tört.

Kisalföld.hu

Forrás: Szabó Miklós közösségi oldala

A tenyek.hu tette közzé a hírt és a videót az esettel kapcsolatban. Egy helyi kórházból induló teherautóból estek ki a vérminták, amiket az információk alapján megsemmisítésre szállítottak el. A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt tanácsolta, senki ne érjen a széttört kémcsövekhez.

Forrás: Szabó Miklós közösségi oldala

Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester közösségi oldalán hívta fel a figyelmet, hogy kedden a reggeli órákban eddig tisztázatlan körülmények között egy tehergépkocsi rakteréből vérampullák szóródtak szét Mosonmagyaróváron a Szent István király út 143. számú háztól a város határáig. Sőt, tovább az 1-es számú és 10-es számú főútra, egészen Esztergomig. Hozzátette: 

"Amint értesültem az elképesztő történésről, intézkedtem a főút városi szakaszának megtisztításáról. A szakhatóságok is arra figyelmeztetnek, ha valaki ilyen ampullát találna, még véletlenül se nyúljon hozzá!"

A történtekkel kapcsolatban a mosonmagyaróvári Karolina Kórház is kiadott egy közleményt, melyben megerősítették az esetet, azonban hangsúlyozták, hogy a kórház munkatársai nem hibáztak.

"A Mosonmagyaróvári Karolina Kórház- Rendelőintézet területéről ma egy külsős cég veszélyes hulladékot szállított el, és a szállítás közben a már feldolgozott vérmintákat tartalmazó kémcsövek szóródtak az úttestre. Kórházunk dolgozói mulasztást nem követtek el, a veszélyes hulladék kezelésére és szállítására vonatkozó szabályok szerint a minták átadása lezárt badellákban történt. Az esetben érintett vérminták az elmúlt napok során kerültek levételre, ezek feldolgozása már megtörtént, így – a közösségi médiában megjelentekkel ellentétben – egyetlen betegünk vérvételi eredménye sem veszett el"

– írták.

A kórház emellett közölte azt is, hogy felvették a kapcsolatot a meg nem nevezett külsős céggel, ami a veszélyes hulladékot szállította, az eset tisztázása folyamatban van. A rendőrség a Nemzeti Népegészségügyi Központ Munkatársai pedig közben már meg is kezdték az ampullák összegyűjtését, illetve azok semlegesítését - írta a 24.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában