Szociális segítség

10 órája

Támogató szolgálattal bővült az ellátás Gyömörén

A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ már igen hosszú ideje szerteágazó szociális tevékenységet végez az ország egész területén.

Kisalföld.hu

Forrás: Baptista Szeretetszolgálat

Ezek sorában a Győr-Moson-Sopron vármegyei Gyömörén eddig fogyatékossággal élők nappali ellátását végezték, kialakították a házi segítségnyújtás rendszerét a környező járásokban, fejlesztő foglalkozásokat szerveztek, valamint rendszeresen részt vesznek alkalmi jellegű humanitárius akciókban is. A szociális gondoskodás néhány napja egy újabb fontos szolgáltatási formával, a támogató szolgálattal bővült. Dr. Heidl Beáta, a Tábita Alapszolgáltatási Központ igazgatója elmondta: ezzel kiszélesítették a meglévő szolgáltatások körét, hiszen ezután olyan fogyatékossággal élő rászorultakat is elérnek szakképzett munkatársaik, akik az utazás nehézségei miatt korábban nem tudtak eljutni a gyömörei intézménybe. Így újabb családok nehézségeit tudják enyhíteni, életüket erejük szerint könnyebbé tenni - tette közzé a Baptista Szeretetszolgálat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában