Rajka–Pozsony

2 órája

Megszépül a rajkai templom belseje

Megkezdődött a rajkai római katolikus plébánia és a pozsonyi ferencesek Catholic Identity című közös, határon átnyúló projektje, melynek keretében a rajkai Szent Márton-templomot és a pozsonyi ferences templomot fejlesztik.

Kisalföld.hu

Bodó Zoltán plébános tájékoztatása szerint a rajkai Szent Márton-templom vizes falainak javítása önerőből megtörtént, de a belső tér műemléki igényű felújítása támogatás nélkül eddig nem valósulhatott meg. A pozsonyi ősi ferences templom számtalan közösségi program, egyházi és kulturális esemény központi helyszíne, a templom homlokzata azonban rossz állapotban van, és a közösségi terek tekintetében is komoly felújítás és innovatív eszközök beszerzése vált szükségessé. 

A határon átnyúló projekt keretében restaurálják a rajkai templom faberendezéseit, a templom belső díszítő festését és falfestményeit, illetve egy biztonsági rendszert alakítanak ki. Pozsonyban a ferences templom homlokzatát restaurálják, digitális vetítőrendszert alakítanak ki, a refektóriumot felújítják. Az infrastrukturális beavatkozásokon túl lelkigyakorlatokat és közösségi kulturális programokat, továbbá eszközbeszerzéseket is megvalósítanak. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában