Puha Praclik

2 órája

Egy örökbefogadással két cicát mentünk meg - Rengetegen találtak új otthonra az Örökbefogadó Napon + Fotók

„Már 11”- jön vissza Rikovics Anita. Mikor leültünk beszélgetni 10 örökbefogadott cicánál tartottak, pedig még csak másfél órája tartott az Örökbefogadó Nap.

Dániel Viktória

Fotó: Krizsan Csaba

A Győri Puha Praclik Egyesület negyedik alkalommal szervezett örökbefogadó napot, amelynek ezúttal az ETO Park adott otthont.

- Kicsit bizonytalanok voltunk, hogy megszervezzük e az eseményt, az október örökbefogadások szempontjából szerencsés hónap szokott lenni, hasonlóan a januárhoz és a februárhoz. Idén azonban teljes pangás volt, az elmúlt hónapokban szinte nullára esett vissza az örökbefogadások száma, Nem csak nálunk hanem országosan is. Ezért egyáltalán nem számítottunk ilyen hatalmas érdeklődésre, folyamatosan jönnek a látogatók.

Kik az "esélytelenebb" cicák?

Anita hozzá teszi, 28 cicával érkeztek ma, a „legesélytelenebbekkel”.

- Feketék, fekete-fehérek és cirmosok. Ők találnak legnehezebben gazdára, ezért is hoztuk ma őket, hogy az érdeklődők személyesen is találkozhassanak velük és lássák milyen elbűvölő a személyiségük. A legrégebbi gazdikeresőnk itt Ziva, ő tavaly májusban érkezett hozzánk, de nagyon változó, hogy egy cica mennyi időt tölt nálunk.

Közben elhalad mellettünk az egyesület egyik tagja egy fiatal párral. Már 12 az örökbefogadott cicák száma.

 A rekordot az első örökbefogadó nap tartja, de nem kizárt hogy ma ez megdől.

Több mint száz cica várakozik

Sokan már hordozóval érkeznek, de volt olyan is akinek az első cica-puszi jelentette a nagy szerelmet. Az egyesület munkatársai rengeteget segítenek az ismerkedésben, a ketreceken pedig kis személyiség-leírások is segítenek abban, hogy milyen természetű cica pihen éppen a bolyhos macskaágyban.

- Nagyon jó ez a helyszín, magas és nagy a tér, a sok látogató ellenére nincsen hangzavar így a cicák is nyugodtak – monda el Rikovics Anita. 

A Győri Puha Praclik Egyesület jelenleg 143 cicáról gondoskodik és 100-150 olyan állat van ami arra vár arra, hogy átvegyék.

Többségük talált macska, főleg gyárakban, telephelyeken vagy falvakban leltek megmentőre. Az ivartalanítás tekintetében javul a helyzet, de továbbra is fontos a prevenció. Sokaknak nincs elé pénze, 35-40 ezer forintja a beavatkozásra, ezért egyesületek akcióira kénytelenek várni.

Sok arca van a segítségnek

Rikovics Anita hozzátette minden örökbefogadó két cicát ment meg, azt amelyiknek új otthont ad, és egy másikat, amelyet így az egyesület a gondjaiba tud venni.

- A gazdi találás mellett az is fontos, hogy a csak nézelődni érkező felnőttekkel és gyerekekkel tudunk beszélgetni, és ezzel is tovább erősíteni a felelős állattartást. Sokan vannak azok is, akik kifejezetten azért érkeztek ma, hogy kérdezzenek tőlünk. Mások adománnyal - táppal, alommal, cica ággyal -, vagy a bögréink és pólóink megvásárlásával támogatják a munkánkat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában