Győri Klíma Expó

2 órája

Több mint kétszáz kerékpáros vezette fel a félmaratont - Fotók

A Győri Klíma Expó egyik leglátványosabb eseménye amikor több száz kerékpáros teker keresztül a városon. Az esemény arra is lehetőséget kínál, hogy a bringások megosszák tapasztalataikat, észrevételeiket a helyi közlekedéssel kapcsolatban.

Dániel Viktória

Fotó: Krizsan Csaba

– Kétszáz felett volt a résztvevők száma idén és most is nagyon jó hangulatban tekertünk. Külön öröm látni, hogy mennyi kisgyermekes család csatlakozik az eseményhez, a picik pedig sok esetben saját kis bringájukat hajtják – mondta el Tömböly Tamás, az eseményt szervező Hobbikerékpárosok Országos Klubjának elnöke és a Magyar Kerékpáros Klub Győri szervezetének vezetője. – Van olyan, aki a kezdetektől minden évben velünk tart, de több olyan bringást is látok, akik néhány hete az egyik túránk során vettek részt először kerékpáros rendezvényen. Sőt rolleresek is csatlakoztak a felvonuláshoz.

Futók előtt tekertek

Az idei bringás felvonulás egyben a Zöld Futás félmaratoni távjának felvezetése is volt. A résztvevők egy kört tekertek a futók előtt, majd aki szeretett volna maradhatott felvezető és záró biciklisnek a következő három körre is. 

A közös bringázás során a hagyománnyá vált kerékpár emelés sem maradhatott el a városháza előtt.

- Ezzel a megmozdulással szeretnénk felhívni az autósok figyelmét, hogy legyenek elfogadóbbak a kerékpárosokkal szemben. Győrben évről évre nő a bringával közlekedők száma és fontos, hogy egymásra odafigyelve mindenki biztonságosan használja az utakat.

Visszajelzések a kerkékárosoktól

Tömböly Tamás kiemelte az ilyen alkalmak arra is kiválóak, hogy közösséget építsenek, a kerékpárosok pedig meg tudják osztani velük a tapasztalataikat és észrevételeiket például, hogy merre nem érzik biztonságosnak a bringázást vagy hol van gond a kerékpárúttal.

- Bízunk benne, hogy egyre nagyobb hangsúly kerül majd a kerékpáros közlekedésre, mert van tennivaló. Győr egy jól kerékpározható város, de az évek alatt a kerékpárutak állapota sok helyen leromlott. Reméljük a jövőben még több olyan fejlesztést üdvözölhetünk, amely segíti a biztonságos kerékpározást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában