Megújult az óvoda és bölcsőde

2024.09.01. 10:19

Pályáztak és nyertek – Egyre jobban fiatalodik a kisváros, Fertőd - fotók

Az elmúlt években dinamikusan növekszik Fertőd lakossága, így egyre több a gyermek is a településen. Az önkormányzat ezért kormánytámogatással több fontos beruházást vihetett végbe a fertődi óvodában és bölcsődében.

Papp Fanni

Két telephelyen működik Fertődön az óvoda és a bölcsőde, melyek mindegyike az elmúlt időszakban szinte teljesen megújult. Ugyan még van tennivaló, de javarészt elkészült az öt ütemből álló felújítás, amelyről Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere számolt be. 

Jelentős fejlesztést végeztek el a fertődi óvodában és bölcsődében. Fotó: Máthé Daniella

Az elkövetkezendő években is arra számítanak, hogy növekedni fog Fertőd lakossága.– Fertőd és a régió dinamikusan fejlődik. Az elmúlt öt-hat évben jelentősen nőtt a lakosság száma is, ami a település fiatalodását jelenti. Társasházak és családi házak is épültek és pár év alatt öt új utcával gyarapodott a város. Az elkövetkező években is arra számítunk, hogy növekedni fog Fertőd lakossága. A határ kilépő irányában száznegyven telkes terület van (magántulajdonban), és úgy néz ki, megkezdődnek ott is az építkezések. Így elengedhetetlenné vált az óvoda és a bölcsőde fejlesztése. A városvezetés ezt felismerve, a pályázati lehetőségeket kihasználva neki is tudott állni a fejlesztéseknek – kezdett bele a polgármester. 

A fertődi minibölcsőde néhány hónapja kezdte meg működését, de a legkisebbek nevelési intézménye maximális létszámmal működik. 

– A településünk öt különböző állami támogatásra pályázott sikeresen, melyekből az önkormányzat önrészével együtt sikerült az óvoda és bölcsőde mindkét telephelyén fejlesztéseket megvalósítani. Jelenleg az óvodában öt csoport van, de igény szerint bővíteni tudjuk eggyel. A bölcsődében kettő van, illetve egy minicsoport is működik. Az elmúlt években az eszterházi telephelyen végzett munkálatok során sikerült az intézmény épületét a mai kor követelményeinek megfelelőre fejleszteni és bölcsődével is bővíteni. A süttöri telephelyen is megtörtént a belső felújítás, illetve energetikai korszerűsítést is végeztünk, melynek keretében hőszivattyú és gázkazán látja el a fűtést – részletezte Bognár Zoltán. 

Fotó: Máthé Daniella

– A beruházás ötödik ütemében – amellyel nemrég készültünk el – mindkét telephelyen elvégeztük a vizesblokkok felújítását, valamint új bútorokat is sikerült beszereznünk. A szülők és a városvezetés is elégedett a beruházással, de azért még vannak feladataink a jövőre nézve. A süttöri intézményben az udvaron vannak teendők, illetve mindkettő telephelynél szeretnénk a kerítéseket is megújítani. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában