172 milliós beruházás

2 órája

Bővítik a bölcsődét Téten, már előre beteltek a férőhelyek

Tizennéggyel több gyermeknek lesz hely januártól a téti bölcsődében. A településen egyre több a kisgyermekes család így az utóbbi években az óvodát is többször bővítették, októberben pedig újabb szárnyal gazdagodik a bölcsőde is.

Dániel Viktória

Fotó: Molcsányi Máté

Jelenleg 164 óvodás és 24 bölcsődés gyermeket tud fogadni a Téti Kisfaludy Károly Óvoda. A 172 milliós Európai Uniós forrásból új energia hatékony épületrész kézül, így már három bölcsődei csoport várja majd a gyerekeket.

–A 14 fős csoportszoba mellett helyet kapnak a kiszolgáló helyiségek is, emellett az új részhez tartozó tereprendezést, növényültetést is elvégezzük – mondta el Bánfi Lajos polgármester.

Fotó: Molcsányi Máté

A munkálatok terv szerint haladnak, jelenleg körülbelül 80 százalékban készült el a fejlesztés pedig az időjárás is nehezítette a munkálatokat, a tervek szerint október első heteiben készülnek el.

Az épületbejáráson elmondták, a településen rohamosan nő az igény mind az óvodai, mind a bölcsődei férőhelyek iránt. A januárban induló csoportot már teljesen feltöltötték az óvoda hat csoportja pedig, külön engedéllyel, folyamatosan 25 fő feletti létszámmal működik. Az épület együttes az elmúlt években folyamatosan bővült, a mostani 160 négyzetméteres új épülettel a teljes rendelkezésre álló területet kihasználták. A jövőben nem tartják kizártnak, hogy egy másik telken egy külön bölcsőde épülettel bővítsék tovább a férőhelyeket az óvoda pedig megkapja mindkét szárnyat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában