Élmények

2024.08.03. 12:45

Egzotikus állatok és sok-sok labda a családi napon Mosonmagyaróváron - fotók

Egzotikus állatok, sok-sok labda, finomságok és szabadtéri játékok fogadták a mosonmagyaróvári Vasutas utca 10. szám alá érkezőket a családi napon.

Mészely Réka

A mosonmagyaróvári Család és Gyermekjóléti Központ Családi napot szervezett színes programokkal a központ székhelyén szombaton.

családi
Egzotikus állatok és sok-sok labda a családi napon Mosonmagyaróváron

– Minden évben megszervezzük a családi napunkat augusztusban vagy szeptemberben. Egy felejthetetlen napot szeretnénk nyújtani a gyermekeknek, még az iskolakezdés előtt, sok élménnyel, szórakozással – emelte ki Novics Bernadett, a Család és Gyermekjóléti Központ vezetője.

Nem titkolt cél, hogy a központ egy másik arcát is megmutassa a családoknak, és lehetőséget nyújtsanak a szabadidő hasznos eltöltésére.

– A különleges állatok az ismeretterjesztés mellett a szórakoztatást is szolgálják, a labdashow keretében 350 lasztit szórnak ki, de volt csillámtetkózásra, színezése is lehetőség. A Tesco pályázatán négyszázezer forintot nyertünk, amit szabadtéri játékokra fordítottunk: a gyerekek kipróbálhatták a nyári sílécet, gólyalábat és egyéb ügyességi játékokat is – tette hozzá az intézményvezető.

A rendezvényre nem csak a támogatott családokat várta az intézmény, s a Gyermeke Átmeneti Otthonából is érkeztek ellátottak. Míg a gyerekek játszottak, a szüleik a szakemberekkel beszélgettek.

– A nyári vakáció idején nem az iskolai hiányzások jelentik a fő gondot, hanem sokkal inkább a csavargások, magatartási problémák – mutatott rá a szakember.

Novics Bernadett arról is beszélt, hogy az elmúlt öt hétben szervezték meg a nyári napközis táboraikat. Hetente 40 gyermek táborozhatott, 15 ingyenesen a helyi önkormányzat, a Rotary Szigetköz és a Példa Egyesület támogatásának köszönhetően.

Sokkal nagyobb forrásból gazdálkodtunk, így még színesebb programokat tudtunk nyújtani, mint a korábbi években. Igyekszünk a táborok nívóját tartani, lehetőség szerint emelni is a színvonalat. Hetente legalább négy kollégám foglalkozott a programokkal

– fogalmazott a vezető.

Novics Bernadett kiemelte: előfordul a térségben sok család, aki anyagi, életviteli gondokkal küzd, viszont új tendencia, hogy közép- és felső osztálybeli családok is segítségre szorulnak, elsősorban válás esetén. A mediáció, családterápia mellett esetmenedzserek, családsegítők támogatják őket, akár pszichológia segítséget is kapnak. 

– Visszatérő gond, hogy a fiatalok hamarabb érnek, viszont a felelősségtudat lassan alakul ki, nem tűrik a konfliktusokat, rosszabb a lelki kondíciójuk. Nevelési gondokat is látunk, a ráhagyó nevelés a jellemző. Preventív jelleggel baba-mama klubot is működtetünk, ahol ismertetjük a helyes nevelési elveket – hangsúlyozta még az intézményvezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában