120 millióból

2024.07.21. 12:18

Szolgálati lakásokkal csábítanák a szakembereket Jánossomorjára

A település fejlődése érdekében fontosnak tartja a helyi önkormányzat, hogy meg tudja tartani és ide tudja vonzani a szakembereket – például pedagógusokat, a városüzemeltetésben és -fejlesztésben jártas szakembereket. A rendelkezésükre álló eszközök közül erre legjobb a lakhatás valamilyen támogatása.

Mészely Réka

– Idén jelentős összeget különítettünk el korszerű szakemberlakásokra – hangsúlyozta Lőrincz György polgármester.

Pusztasomorján ennek a munkának az egyik fontos állomását láthatja az arra járó: tetőt cseréltek az egyik önkormányzati bérlakáson. A tetőcsere után a belső átalakítások következnek. Itt két szolgálati lakást alakítanak ki. A városháza melletti, megőrzött arculatú, patinás heidebauerház földszinti helyiségébe már beköltözhetett a kormányablak, és az emeleten tervezett lakások kialakítása is folyamatban van. 

– Idén jelentős összeget különítettünk el korszerű szakemberlakásokra – hangsúlyozta Lőrincz György polgármester.

Az említett cél szerint folytatnák a munkát a többi önkormányzati bérlakásnál is, de egy telken új, fiatalokat megcélzó bérlakásegyüttes építése is a terveik között szerepel. 

Az önkormányzati bérlakások több éve zajló felújításában, a városarculati értékű heidebauerházak homlokzati rekonstrukciója után, abba a szakaszba léphettek a kisvárosban, hogy megfelelő, korszerű szakemberlakásokat alakíthatnak ki, erre idén 120 millió forintot különítettek el a költségvetésben. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában