Közösségi közlekedés

2024.07.28. 14:09

Az osztrák vasút hálózatán karbantartást végeznek augusztusban - Mutatjuk, hogy változik a Railjetek menetrendje

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Utazását legegyszerűbben a menetrendi változásokat is tartalmazó jegy.mav.hu oldalon, vagy a MÁV applikációban tervezheti meg. Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, a Vodafone hálózatból pedig a +36 (70) 499 4999 számon érhető el a MÁVDIREKT.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon Budapest-Kelenföld és Ferencváros állomás között karbantartást végeznek, emiatt változik a menetrend. Augusztus 14-én és 15-én a Budapest és Győr közötti távolsági vonatok többsége napközben a Keleti pályaudvar helyett csak Budapest-Kelenföldtől közlekedik és oda is érkezik.

·        A Keleti pályaudvarról 10:15 és 15:15 között valamennyi Győr felé induló belföldi InterCity (IC 924, 984, 934, 994, 926, 986) Budapest-Kelenföldtől közlekedik.

·        A Keleti pályaudvarról 16:01-kor Győrbe induló G10-es (9314) csak Kelenföldtől közlekedik.

·        Az eredeti menetrend szerint a Keleti pályaudvarra 9:44 és 15:44 között valamennyi Győr felől érkező távolsági InterCity (IC 927, 997, 937, 985, 311, 995, 925) csak Kelenföldig közlekedik.

A Győr-Veszprém vonalon október 6-ig pályafelújítás miatt változott a közlekedési rend, a vonatok menetrendjéhez igazodva Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek. A buszok menetrendje a vonatokétól néhány perccel eltér, de az alapmenetrend szerinti csatlakozások Veszprémben biztosítottak a Bakony, illetve Göcsej InterCitykhez.

A pótlóbuszok Veszprémben és Zircen a vasútállomáson, Eplényben az Újtelep nevű Volánbusz megállóhelyen állnak meg. A buszokon a kerékpárszállítás nem biztosított. A vasúttársaság a pótlóbuszok férőhelykapacitását az utazási igényekhez igazította, figyelembe véve a várható turisztikai forgalmat is.

Javasoljuk utasainknak, hogy a csoportos utazási igényüket előre jelentsék be - közölte a MÁV.

A GYSEV Szombathely–Szentgotthárd vonalán végzett pályakarbantartás augusztus 10-én a vonatok helyett Körmend és Szentgotthárd között pótlóbuszok közlekednek. A Sopron–Szentgotthárd viszonylaton közlekedő vonatok menetrendje Sopron és Szombathely között nem változik.

Az osztrák vasút (ÖBB) hálózatán július 31-től augusztus 30-ig pályakarbantartást végeznek, emiatt változásokra kell számítani az Ausztria felé, valamint felől közlekedő nemzetközi vonatoknál. A változás Magyarországon a Kálmán Imre EuroNight vonatpárt érinti, a többi vonat belföldön változatlan menetrend szerint közlekedik.

Az éjszakai vonatok módosított menetrend érvényes július 31-től augusztus 30-ig. A Kálmán Imre EuroNight vonat közlekedését érintő magyar állomásokról az eredeti indulási időhöz képest korábban fog indulni:

·        A Keleti pályaudvarról 20:40 helyett 20:01-kor indul, Budapest-Kelenföldtől az eredeti menetrendhez képest 30 perccel korábban közlekedik.

·        Az osztrák vágányzár miatt több railjet vonat menetrendje és vonatszáma is változik, ezért a vágányzár ideje alatt a nappali vonatokon bármely, az útvonalra az adott napra érvényes jeggyel lehet utazni.

A Railjet vonatok változásai

·        Augusztus 1-jétől 30-ig a Magyarországon közlekedő Railjet xpress vonatok többsége, csak Salzburg és Budapest között közlekedik. Budapest és Salzburg, valamint München felé az eredeti menetrendhez képest 1 órával hosszabb eljutási időre kell számítani az osztrák szakaszon.

·        Budapest és Bécs között nem változik a railjetek menetrendje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában