Elkötelezettség

2024.06.26. 13:43

A fiatalokért és a közösségért - Tarjánpusztán 21 évesen bejutott a képviselő-testületbe Perényi Dávid

A közelmúltban Tarjánpusztán a 21 éves Perényi Dávid bejutott a település képviselő-testületébe. A fiatal aktívan és elkötelezetten szeretne dolgozni a közösségükért. A terveit megosztotta lapunkkal.

Schuller Vivien Csenge

Perényi Dávid 21 évesen lett képviselő-testületi tag Tarjánpusztán. Fiatalos lendületével és ötleteivel szeretné felpezsdíteni a községet. Fotó: Molcsányi Máté

– A megválasztásom napján még éppen húszéves voltam, másnap ünnepeltem a születésnapomat. Onnan jött az ötlet, hogy induljak a választásokon, hogy mindig is szerettem a közösségért dolgozni. A családom támogatott és ez sokat számított. Szeretem ezt a települést, csupa barátságos ember él itt – mondta a Kisalföldnek Perényi Dávid.

– A településen élőket szolgálni felüdülés – osztotta meg lapunkkal érzéseit Perényi Dávid. – Évek óta részt veszek önkéntesként a helyi programok szervezésében. Kis koromban is foglalkoztatott, hogy az itteni életkörülményeket miként lehet minél jobban javítani. Eddig például fát ültettünk és szépítettük a települést. Egyébként Szombathelyen az egyetemen tanulok hittan- és történelemtanár szakon – tette hozzá a 21 éves fiatal. 

Mindenkit személyesen ismerek, szerintem jól tudunk együttműködni a korkülönbség ellenére is. Azt is hozzátette: a választás reggelén nem számított rá, hogy képviselő lehet. Úgy gondolta, hogy majd öt év múlva újra meg kell próbálnia. Amikor meglátta az eredményt, illetve fel is hívták, hatalmas öröm fogta el, szavakkal nem tudta elmondani, mit érzett. 

– Szeretném a fiatalokat jobban felkarolni. Elsőként ifjúságpolitikai koncepciót alakítanék ki a településnek, hogy az itt élő fiataloknak minél jobb környezetet tudjunk biztosítani. A programok tekintetében is, és hogy szívesen költözzenek ide. A település átlagéletkora harmincnégy év, úgyhogy fiatal községnek számítunk a környékbeliekhez képest. Ebből adódóan szerintem rájuk kell koncentrálnunk. A tanári hivatásom is segít abban, hogy úgy látom, a fiatalok a jövőnk. Ha stabil alapot tudunk nekik biztosítani, akkor szép jövő vár ránk – mondta Dávid. 

Ötlete szerint online kérdőívet töltetne ki a településen élőkkel, így mérné fel, milyen programokat hiányol a lakosság, illetve mi az, amin szívesen vennének részt. Az az elsődleges számára, hogy ami a többséget érdekli, az megvalósuljon Tarjánpusztán. Szerinte a XXI. században a közösségépítő programok a legfontosabbak. 

Még hozzátette: az idősebb korosztállyal is könnyen szót ért, így őket is szeretné képviselni, hogy véletlenül se érezzék úgy, csak a fiatalokra koncentrál, őket pedig elhanyagolja. Úgy érzi, ezeken a terveken még dolgoznia kell, hogy megfeleljen mindegyiküknek. 

– Négyen vagyunk a képviselő-testületben, ezer fő alatti település Tarjánpuszta, 456-an élünk itt. Úgy gondolom, a közösség jó képviselőket választott, szinte teljesen lecserélődött az eddigi testület. Ezzel is új lendületet kapott a település. Mindenkit személyesen ismerek, szerintem jól tudunk együttműködni a korkülönbség ellenére is. Nem érzem problémának, hogy fiatal vagyok, könnyen megértetem magam másokkal. Egyébként egy női képviselő és három férfi töltötte be a helyeket. Szerencsére a képviselő-testület minden tagja dolgozik hétköznap, ezért még keressük, hogy mikor lesz olyan időpont, ami mindig mindenkinek megfelelő, és így az egyetemmel is könnyen össze tudom egyeztetni az üléseket. Október első heteiben szeretném már felkészülten elkezdeni a felméréseket és az ötletelést – osztotta meg terveit lapunkkal Perényi Dávid. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában