Körülmények

5 órája

Tragédia - Mit mond a szakértő Sallai Nóra balesetéről?

Sallai Nóra ismert színésznő a kisfiával utazva karambolozott Alsónémediben. Tragédia, de az ötéves Benedek nem élte túl az autóbalesetet, és a kórházban meghalt, miután egy autó beléjük rohant a kereszteződésben.

Kisalföld.hu

Forrás: TV2

Több ismert ember is felháborodott üzenetet küldött az eset kapcsán, a győri kötődésű Puskás-Dallos Péter énekes is éles szavakkal illette a tragédia okozóját. Győri szakértőt kérdeztünk az esetről.

Először beszéljünk a körülményekről. Esti sötétségben, ám közvilágítással rendelkező, száraz, némileg kopott aszfaltú úton történt a tragédia

 - elemezte a helyzetet a Kisalföldnek Kulcsár Béla győri igazságügyi gépjárműszakértő. - A művésznő egy védett útra akart kikanyarodni Opel gépkocsijával, amint a videóból látszik, nagyon lassan, körültekintően. Balról érkezett a BMW, amely az Opel oldalába csapódott. A sofőr az utolsó pillanatban fékezett, de már késő volt. Az Opel felborulásából, a sérülésekből arra tudok következtetni igazságügyi gépjármű-szakértőként, hogy feltételezhető, a BMW sofőrje legalább a megengedett sebesség kétszeresével hajtott.   

Kulcsár Béla kijelentette: 

ha a BMW normál sebességgel hajt, akkor minden bizonnyal meg tud állni, illetve az Opel nyugodt körülmények között ki tud hajtani az útra. 

Az Opel vezetője a normál helyzettel kalkulált, így kijelenthetjük, hogy gyakorlatilag nem is tekinthető a szituáció elsőbbségi helyzetnek. Hiszen ha a BMW betartja a sebességkorlátozást, akkor a két autó nem találkozik egymással. Szóljunk röviden a biztonsági övről. A biztonsági öv nem véd, ha oldalról hajtanak bele a kocsiba. Ekkor legfeljebb az oldallégzsák, vagy a tetőlégzsák védene, de feltételezhető, hogy ez az Opelben nem volt. Az esetnél az Opelben ülőket balról érte az ütközés, ekkor a kocsi bal oldalának csapódtak, ahol például az autóoszlop található, ez pedig súlyos sérüléseket okozhatott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában