Börtönre ítélték

2024.09.05. 07:39

"Levágom a fejedet" - kiáltotta a machétás támadó, aki ittasan vezetett jogsi nélkül Nagysápon

Ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki ittas állapotban vezetett járművel az árokban kötött ki. Az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott az ügyben.

Kisalföld.hu

A bíróság az ügyhöz egyesítette az Esztergomi Járási Ügyészségnek a garázdaság  bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt benyújtott vádirata alapján indult ügyet, és halmazati  büntetést szabott ki.

Motorosra támadt machétával az ámokfutó. Fotó: police.hu

A férfit mint különös visszaesőt 2 év 4 hónap börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélték.

Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyész a vádlott terhére súlyosításrért, az elkövető pedig enyhítésért jelentett be fellebbezést. A vádirat szerint a vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi tavaly január 21-én Nagysápon ittas állapotban vezette a személygépkocsiját, amit a rendőrjárőrök észleltek. Az is tudták, hogy a férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezik, ezért megkülönböztető fény-és hangjelzéssel akarták megállítani.

Ittasan, jogsi nélkül vezetett, amikor meg akarták állítani a rendőrök. Végül az árokban kötött ki. Fotó: police.hu

Az elkövető ezután ittassága miatt áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd az úttestről lekanyarodva az út melletti vízelvezető árokba borult a gépjárművel.

Az egyesített vádirat szerint az elkövető viszonya rossz volt a sértettel és annak fiával. Idén július 24-én reggel az egyik kezében egy 40 centiméter pengehosszúságú machetát, a másik kezében pedig egy gázsprét tartva megjelent a nagysápi ingatlannál. Az úttesten motorkerékpárral közlekedő sértettbe belerúgott amitől a járművel a földre zuhant. Ezután az elítélt férfi még egyszer nekitámadt a földön fekvőbe,  bordájába beletalpalt, és azt mondta, hogy „levágja a sértett fejét.” A a bántalmazás következtében horzsolásos sérülései, valamint bordatörése keletkezett a sértettnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában