Kiderült ki volt az

2024.09.05. 19:11

Egy AirPods fülhallgató árát utalta el a győri férfi, sosem kapta kézhez a terméket

A Győri Rendőrkapitányság a napokban zárta le a Mátrix Projekt keretében vizsgált büntetőeljárását.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

A közösségi média egyik adásvételi oldalán akart megvásárolni egy 60 ezer forintos AirPods-készüléket 2022 decemberében egy győri férfi. Miután felvette a kapcsolatot a hirdetővel, elutalta részére a vételárat, azonban a megrendelt árucikk nem érkezett meg, az eladó pedig elérhetetlenné vált, így feljelentést tett - írta honlapján a rendőrség.

A győri nyomozók kiderítették, hogy a megadott bankszámlára utalt pénzt egy 22 éves férfi vette fel egy budapesti automatából, és azonosították a társát – az AirPods-készülék hirdetőjét – is egy fiatalember személyében, aki vélhetően ugyanilyen módszerrel továbbiakat is megkárosított.

A büntetőeljárás keretében a bankszámla tulajdonosát gondatlan pénzmosás vétsége, míg a vezeték nélküli fülhallgatót kínáló 19 éves fiatalt üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

Az eljárási cselekmények végrehajtása után az iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték a Győri Járási Ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában