Kékfény

2024.07.11. 14:00

Vezess óvatosan! A veszélyekre hívja fel a figyelmet a soproni rendőrség a vasúti átjárókban

Kisalföld.hu

A Soproni Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban többször meghibásodott a vasúti átjárókban a jelzőberendezés, ezért a közlekedők biztonsága érdekében hasznos tanácsokat adtak olvasóinknak. 

  • A vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni. 
  • Minden esetben meg kell győződni arról, hogy érkezik-e vasúti jármű és amennyiben igen, időben meg tud-e állni a gépjárművezető. 
  • Fontos tudni, hogy amennyiben semmilyen jelzés nincs, a berendezés valószínűleg nem működik. 
  • A folyamatosan villogó fehér fény nem azt jelenti, hogy nem jön szerelvény, az csupán azt jelzi, hogy a berendezés helyesen működik. 
  • Fontos tudni, hogy amennyiben semmilyen jelzés nincs, a berendezés valószínűleg nem működik.
  • A vonat érkezésekor a szerkezet piros jelzésre vált. Ha a fehér szín folyamatosan villog, akkor kellő körültekintés után szabad csak áthajtani a vasúti átjárón. 

Amennyiben a biztosítóberendezés üzemzavarát észleljük (egyik fény sem világít), kötelező a járművet az átjáró előtt megállítani – ha ezt elmulasztjuk, akár 39 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak –, és csak akkor lehet továbbhaladni, ha meggyőződünk arról, hogy nem érkezik vonat. A szabályokat figyelembe véve biztonságosabbá válik a közlekedés. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában