Kékfény

2024.07.16. 10:40

Ittasan garázdálkodott egy férfi Tatabányán

Garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a tatabányai hotelnél sértette a köznyugalmat.

Kisalföld.hu

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a férfi  ittas állapotban 2023. november 4-én 01 óra 28 perckor a tatabányai hotel aulájába belépve kiabált, a recepcióstól angolul követelte, hogy adjon ki neki szobát.  A recepciós jelezte, hogy nincs szabad szoba a szállodában, és másik hotelt ajánlott, ami miatt a férfi angolul szidalmazni kezdte,  eközben a pult felé haladt. A recepciós többször is távozásra szólította fel az elkövetőt, aki ennek eleget téve a kijárat felé indult, közben továbbra is trágár szavakat kiabált és a kezeivel hadonászott.

Amint a férfi az utcára ért, a recepciós az üvegajtót a távvezérlő gombbal bezárta, emiatt haragjában az elkövető az ajtót  tenyerével ütlegelte, az épület előtt lévő cserépben található tuját kivette és a növényt a földre dobta. A bejárati ajtóban és a cserepes növényben sérülés nem keletkezett.

Az elkövetőnek a városközpontban található szálloda főbejáratánál, a szállóvendégek,  a környező házakban lakók, illetve a járókelők által is észlelhető erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a szemtanúkban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben tárgyalás nélkül pénzbüntetést szabjon ki – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában