Indítvány

2024.07.16. 07:56

Édesanyját ököllel és járóbottal ütötte - Meghosszabbították a férfi letartóztatását Komárom-Esztergomban

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki március 18-án egy Tatához közeli községben bántalmazta a mozgásában korlátozott édesanyját.

Kisalföld.hu

A férfi letartóztatását az ügyészség indítványára a nyomozási bíró március 22-én egy hónapra rendelte el, határidejét legutóbb július 22-ig hosszabbította meg.

Az ügyészség az újabb indítványában a letartóztatás szeptember 22-ig történő hosszabbítását kezdeményezte.

Az indítvány szerint az elkövető március 18-án 6.35 körül családi házuk udvarán egy alkalommal ököllel megütötte az édesanyja arcát, aki az ütéstől a földre esett. A férfi ezután a nő járóbotjával egy alkalommal a fején megütötte sértettet. Az ütés eredményeként a sértett életveszélyes sérülést szenvedett.

A cselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészi indítvány szerint az elkövető szabadlábon hagyása esetén megalapozottan tartani kell attól, hogy ismételten hasonló jellegű, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában