Jogerős ítélet

2024.05.29. 14:21

Pénztárcát lopott a komáromi fürdőből - Közmunkára ítélték a többgyermekes anyát

Százhatvan közérdekű munkára ítélték azt nőt, aki pénztárcát lopott a komáromi fürdőből. A lopás bűntette miatt emelt vádat korábban a Komáromi Járási  Ügyészség, ami alapján a napokban hozott ítéletet a Komáromi Járásbíróság.

Kisalföld.hu

Miután megkaparintotta a nő a pénztárcát, családjával távozott is a komáromi gyógyfürdőből.

A vádirat szerint a sértett tavaly június 18-án a komáromi fürdő előterében lévő pénztárnál belépőjegyet vásárolt, ezután leült egy padra és maga mellé helyezte a tárcáját is, amelyben 130 ezer forint készpénz is volt a személyes iratai és bankkártyája mellett. A férfit megfeledkezett az értékes bukszáról és anélkül ment be a gyógyfürdőbe.

A padon felejtette pénztárcát azonnal eltulajdonította a nő a gyermekeivel a komáromi gyógyfürdőben.

Az elkövető nő ezután érkezett a helyszínre a családjával. Odament a padhoz és miután meglátta a pénztárcát a táskájába tette. A sértett a pénztárcája elvesztését néhány perccel később észrevette, azonnal keresni kezdte, de már csak hűlt helyét találta.

A nő az ellopott tárcából később kivette a 130.000 forint készpénzt és elköltötte. A bukszát az iratokkal és a bankkártyával együtt eldobta és sosem került elő.

Tettéért közmunkával kell felelnie, a bíróság büntetővégzése jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Az esetet a biztonsági kamera is rögzítette, így könnyen kiderült, hová is tűnt az ottfelejtett tárca:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában